بررسی اثرات ضد توموری و اثرات متقابل داروئی و فعالیت ضد باکتریایی اسانس گیاه زیره سبز

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 406

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2235

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

مقدمه:در حال حاضر از اجزاء مختلف گیاهان سنتی به عنوان مقاصد مختلف خوراکی، درمانی و صنعتی استفاده می گردند. از جملهکاربردهای درمانی در موارد عفونتها و تومورها می باشد. عفونت های میکروبی انسانی از چالش های مهم بهداشتی محسوب می شود ومسئولین در این زمینه با مشکلات عدیده ای مخصوصاً مقاومت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیکها مواجه هستند. در این مطالعه ماارزیابی اثرات متقابل دارویی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس زیره علیه برخی از باکتری های پاتوژن و بر روی رده سلولی توموری WEHI-164 و همچنین اثر این جزء بر روی عملکرد چندین آنتیبیوتیک می باشد. مواد و روش ها: اسانس زیره سبز از میوه آن تخلیص شد. رده سلولی فیبروسارکومای موشی WEHI-164 در مجاورت با غلظت های مختلف اسانس زیره سبز کشت داده شد و میزان سیتوتوکسیسیته با آزمون MTT بررسی شد. برای بررسی عملکرد ضد باکتریایی اسانس از روش انتشار از دیسک با استفاده از اندازه گیری قطر هاله مهاری و تعیین حداقل غلظت مهاری توسط روش میکروبراث دایلوشن بر روی چندین رده استاندارد باکتریایی استفاده شد.نتایج: آزمون MTT نشان داد که اسانس زیره سبز در غلظت های 50 و 500 میکروگرم در میلی لیتر موجب مهار مشخص سلول های توموری می گردد (P<0/001). اسانس اثرات متفاوتی بر روی آنتی بیوتیکهای بکار رفته نشان داد. بر اساس تست انتشار دیسک در آگار بیشترین میزان هاله عدم رشد مربوط به باسیلوس سرئوس با قطر 44 میلی متر مشاهده شد.بحث: نتایج نشان داد که اسانس زیره سبز در غلظتهای مشخص می تواند اثرات مهار کنندگی مناسبی را بر روی تومور داشته باشد. اسانس زیره می تواند به تنهایی یا در ترکیب با سایر عوامل ضدمیکربی برای درمانعفونتهای باکتریایی موثر باشد. همچنین این جزء میتواند عملکرد برخی از آنتیبیوتیک ها را تقویت نماید که امکان استفاده از آنرا به ویژه در موارد مقاومت دارویی مطرح می نماید.

نویسندگان

ندا سلیمانی

دانشجوی دکترای باکتری شناسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران- تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده پزشکی، گروه باکتری شناسی