اثر تغییرات کاربری اراضی بر روی چند ویژگی مهم خاک در منطقه میانه

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 708

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2275

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

برای شناسایی اثرات مدیریتهای متفاوت در عرصههای کشاورزی و منابع طبیعی از جمله تخریب مراتع و جنگل ها و یا تغییرکاربری آنها به زمینهای زراعی مطالعات کیفیت خاک از اهمیت زیادی برخوردار است. این مطالعات در صورتی که منعکس کنندهاثرات مدیریت بر کیفیت خاک در کوتاه مدت باشند، راه حل مفیدی برای شناخت مدیریت های پایدار در هر منطقه به منظورجلوگیری از تخریب خاک، ایجاد و تثبیت تولید پایدار و حفظ محیط زیست میباشند. تغییرات کاربری ارضی نقش مهمی در تغییرپدیدههای جهانی دارد و تغییر جنگلها و مراتع به اراضی کشاورزی امروزه به یکی از نگرانیهای قابل توجه در سطح دنیا در زمینهتخریب محیط زیست و تغییر اقلیم جهانی تبدیل شده است. با توجه به گستردگی تغییرات کاربری اراضی در ایران، این پژوهش بهمنظور بررسی برخی خصوصیات خاک در کاربریهای مختلف اراضی منطقه میانه انجام شد. خصوصیاتی مانند بافت خاک، درصدکربن آلی خاک، واکنش خاک و آهک در سه کاربری مرتع، زراعت آبی و کشت دیم بررسی شدند. نتایج نشان دادند که بافت خاکسطحی از کلاس لوم رس سیلتی در کاربری مرتع به کلاس سبکتر لوم شنی و لوم سیلتی در کاربری زراعی تغییر پید ا کردند.همچنین درصد کربن آلی در کاربری مرتع بیشترین مقدار و در کاربریهای دیم و زراعی به ترتیب کاهش نشان دادند. واکنش خاکدر لایه سطحی خاک در کاربری مرتع کمترین مقدار و در زراعی بیشترین مقدار بوده است. بیشترین درصد آهک در خاک زراعی وکمترین در کاربری مرتع مشاهده شد.

نویسندگان

ناصر نظری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ، گروه خاکشناسی، ، ایران و دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران