تأثیر کنترل شیمیایی علفهای هرز بر کمیت و کیفیت بذرچغندر قند

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 429

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2353

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

با مطالعه اجمالی وضعیت زراعت چغندرقند در سطح کشور ملاحظه می گردد که مصرف علف کشهای اختصاصی در کنترلعلفهای هرز گسترش چندانی نیافته و از جایگاه مناسبی برخوردار نیست. بطوریکه در تولید بذر چغندرقند در داخل کشورمبارزه شیمیایی با علف های هرز به استثنای مرحله تولید ریشچه، تقریبا مرسوم نمی باشد، این در حالیستکه بدلیلخصوصیات رشدی بوته های بذری چغندرقند، مباره شیمیایی با علفهای هرز آن بمراتب راحتر و مثمرثمرتر بنظر می رسد.هدف از این تحقیق بررسی نحوه مبارزه شیمیایی با علفهای هرز و تاثیر آن بر خصوصیات کمی و کیفی بذر تولیدی است.به همین منظور پنج تیمار کنترل شیمیایی و یک تیمار کنترل دستی علفهای هرز(شاهد متداول منطقه) بهمراه تیمار عدمکنترل علفهای هرز(تداخل دائم علفهای هرز) در طول دوره رشد بوته های بذری در سال دوم با چهار تکرار در قالب طرحآماری بلوکهای کامل تصادفی به مورداجرا گذاشته شد. سه علفکش اختصاصی چغندرقند بنامهای پیرامین، بتانال پروگرسآ.ام و لونترل طراحی و اثرات آنها در مقایسه با شاهدهای ذکر شده در بالا بر چگونگی کنترل علف های هرز مورد بررسیوتعداد 12 گونه علف هرز پهن برگ و 3 گونه نازک برگ شناسایی شد. اعمال تیمارهای 4 و 3 بترتیب ( مصرف پنج کیلوگرم پیرامین در خاک قبل از انتقال ریشچه ها و چهار لیتر بتانال پروگرس آ.ام در مرحله 4-2 برگی علفهای هرز و تکرار مصرف چهار لیتر بتانال پروگرس آ.ام پس از دو هفته)و(مصرف پنج کیلوگرم پیرامین در خاک قبل از انتقال ریشچه ها و چهار لیتر بتانال پروگرس آ.ام در مرحله 4-2 برگی علفهای هرز) نسبت به اعمال سایر تیمارها در کنترل علفهای هرز موثر تر عمل نمودند. بررسی نمونه های بذر در تیمارها مختلف با کاهش 53 تا 45 درصدی نسبت به وزن اولیه (قبل از تاول) و 32 تا 26 درصدی (بعد از تاول)همراه بود. درصد تلفات ناشی از پولیش با اعمال تیمار چهارم کمتر از سایر تیمارها بود. تجزیه واریانس داده ها و تحلیل مجموع داده های آزمایشگاهی و مزرعه ای حاکی از عدم اختلاف معنی دا ردر عملکرد وزن خام بذر در سطح احتمال پنج درصد بودو برتری حذف کل علفهای هرز به روش دستی با روش اعمالتیمار چهارم تفاوت معنی داری نداشت.

نویسندگان

مجید محرم زاده

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان

ولی الله یوسف آبادی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند

خدامیرزا فرهمند

محقق، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان

بهکام پورداودی

محقق، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امیر تیموری، س. وا چیذری. بررسی خودکفایی پویا در تولید ...
  • دستغیب، م . و خردنام، 1. 1355. مقایسه علف‌کش‌های مختلف ...
  • کوچکی، ع. ح. ظریف کتابی، و ع. نخ‌فروش. 1380. رهیافت‌های ...
  • کولیوند، م. 1366. زراعت چغندرقند، موسسه تحقیقات چغندرقند. ...
  • Gizbullin, N. G., I. G. Kirichenkov and V. I. Tarasyuk. ...
  • Schweizer, E. E., May M. J. 1993. Weeds and weed ...
  • نمایش کامل مراجع