تأثیر ریزوباکتری های محرک رشد بر خصوصیات رویشی، عملکرد دانه و پروتئین دانه سه رقم گندم (سورا، یاواروس، چمران)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 640

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2390

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

گندم از تیره غلات و مهمترین گیاه زراعی روی زمین است. به منظور بررسی تاثیر باکتری های محرک رشد برروی عملکرد واجزاء عملکرد، 3 رقم گندم آزمایشی (سورا، یاواروس، چمران) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 3تکرار در پاییز سال 1390 در ایستگاه تحقیقاتی جهاد کشاورزی شهرستان دره شهر انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل رقم (سورا، یاواروس و چمران) و فاکتور باکتری های محرک رشد که شامل: تلقیح با Azotobacter Chroococum Strain، 5، تلقیح با 12 Azotobacter Chroococcuml Strain تلقیح با 41 Pseudominas Putida Strain، تلقیح با 168 Pseudominas Putida Strain و شاهد بود. نتایج این بررسی نشان داد، باکتری های محرک رشد و رقم تاثیرمعنی داری بر تمامی صفات مورد بررسی شامل ارتفاع، شاخص سطح برگ، پروتئین دانه، عملکرد دانه و عملکرد پروتئین داشتند. اثر متقابل تیمارهای آزمایش بر عملکرد دانه و عملکرد پروتئین معنیدار بود. بیشترین عملکرد دانه گندم در تیمار Azotobacter Chroococcuml Strain 12 و در رقم چمران به مقدار 539/6 گرم در متر مربع بدست آمد. کمترین عملکرد دانه در تیمار شاهد و در رقم سورا به مقدار424/3 گرم در مترمربع بدست آمد. بطور کلی، نتایج این بررسی نشان داد که رقم چمران پاسخ بهتری به باکتری های محرک رشد نشان داد بطوریکه در تمام صفات بیشترین مقدار مربوط به رقم چمران بود. باکتری Azotobacter Chroococcum Strain 12 به دلیل بیشترین عملکرد دانه به عنوان باکتری برترمعرفی شد.

نویسندگان

فیروز نورعلیوند

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

فربد فتوحی

استادیار زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مهدی صادقی

استادیار زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بحرانی، ع.، حسینی، م.، معمار، س0، و طهماسبی سروستانی، ز. ...
  • خادمی، ز1370. بررسی تاثیر زمان مصرف وتقسیط کود نیتروژن برعملکرد ...
  • غلامی، ع. 1390. اثر آبیاری تکمیلی بر عملکرد و اجزای ...
  • فتحی، ا. 1391. تاثیر کودهای بیولوژیک نیتروژنه و فسفاته بر ...
  • ملکوتی، م ج . 1379. تغذیه متعادل گندم، راهی به ...
  • Zahir, A. Z., M. Arshad and A Khalid. 1998. Improving ...
  • نمایش کامل مراجع