باززایی مستقیم درون شیشه ای کاهو

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 586

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2503

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

گیاه کاهو (Lactuca Sativa) از جمله سبزی های برگی متعلق به خانواده ی (Asteracea) می باشد. دستکاری ساختار ژنتیکی کاهو نیازمند یک روش پایا و مؤثر کشت بافت و انتقال ژن می باشد. باتوجه به اینکه گیاه کاهو یک بیورآکتورمناسب به منظور تولید پروتئین های نوترکیب به ویژه واکسن های خوراکی است، لذا بهینه سازی سیستم کشت بافت این گیاه به منظور انتقال ژن را مورد بررسی قرار دادیم. در این آزمایش هدف ما باززایی مستقیم از ریزنمونه های لپه ، لپه بههمراه محور زیرلپه، محور زیرلپه بود. در این آزمایش بذور پس از ضدعفونی بر روی کاغذ صافی استریل مرطوب در پتریدیش کشت شدند و ریزنمونه های لپه ، لپه به همراه محور زیرلپه، محور زیرلپه از گیاهچه ها 72 ساعت بعد از کشت بذر روی کاغذ صافی استریل در پتری دیش جدا شدند. این ریزنمونه ها در تیمار 1 روی محیط MS فاقد هورمون و حاوی 30g/l ساکارز، در تیمار 2 روی محیط MS فاقد هورمون و ساکارز، در تیمار 3 در محیط MS فاقد ساکارز و حاوی 0.1 میلی گرم در لیتر NAA و 0.1 میلی گرم در لیتر BAP و در ت یمار 4 در محیط MS فاقد ساکارز حاوی 0.05 میلی گرم در لیتر NAA و 0.2 میلی گرم در لیتر BAP قرار داده شدند. در همه ی این محیط ها مقدار آگار 8 گرم در لیتر بود. همچنین pH محیط ها روی 5.7 تنظیم شد. بیشترین باززایی مستقیم مربوط به محیط MS حاوی 30g/l ساکارز و فاقد هورمون و مربوط به ریزنمونه ی لپه به همراه محور زیرلپه بود. باززایی در محیط MS فاقد هورمون و ساکارز با تمام تیمارهای ریزنمونه و همچنین تیمار 2 و 3 یعنی محیط های MS حاوی هورمون فاقد ساکارز با تمام تیمارهای ریزنمونه 0% بود.

نویسندگان

معصومه فلاح زیارانی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره) قزوین

رحیم حداد

دانشیار دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره) قزوین

قاسمعلی گروسی

دانشیار دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره) قزوین

مختار جلالی جواران

استادیار دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Doerschug M.R., and Miller C. O. 1976. Chmical control of ...
  • Ampomah- Dwamena C., Conner A.J., and Fautrier A.G. 1997. Genotypic ...
  • Dias B. B. A., Cunha W. G., Morais L. S., ...
  • Resh H. M. 20 01. Hydroponic Food Production. Woodridge Press ...
  • نمایش کامل مراجع