مقایسه باورهای غیر منطقی و ارزش ها در زنان متقاضی طلاق و عادی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,044

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPSY02_158

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر با هدف مقایسه باورهای غیرمنطقی و ارزشها در زنان متقاضی طلاق و زنان عادی شهر بندرعباس انجام پذیرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل 2 گروه از زنان بود(گروه اول کلیه زنان متاهل 30-18 متقاضی طلاق شهر بندرعباس که از مدت ازدواج و زندگی مشترک آنها با همسرانشان بیشتر از 5 سال نگذشته و گروه دوم نیز کلیه زنان 30-18 ساله متاهل عادی که از زمان ازدواج و آغاز زندگی مشترکشان با همسرانشان بیشتر از 5 سال نگذشته و بنابر اظهار خودشان در زندگی زناشویی شان اختلاف و تعارض شدیدی که منجر به دادخواست طلاق شده باشد؛ وجود نداشت. نمونه مورد مطالعه این پژوهش شامل 200 نفر( 2گروه 100 نفری زنان متقاضی طلاق و زنان عادی) بوده که از جامعه در دسترس و به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند و به دو پرسشنامه باورهای غیرمنطقی جونز و زمینه یاب ارزش های ادواری شوارتز پاسخ دادند. نتایج حاصله بر اساس آزمونtمستقل نشان داد، بین میانگین نمره کل باورهای غیرمنطقی زنان متقاضی طلاق و زنان عادی در سطح اطمینان0/99تفاوت معناداری وجود داشت و بررسی خرده مقیاس های باورهای غیرمنطقی نیز نشان داد، در سطح اطمینان0/99بین زنان متقاضی طلاق و زنان عادی شهر بندرعباس در خرده مقیاس های باورهای غیرمنطقی به استثنای دو خرده مقیاس اجتناب از مشکل و کمال گرایی در سایر خرده مقیاس های ضرورت تائید حمایت دیگران، انتظار بیش ازحد از خود، تمایل به سرزنش، واکنش به ناکامی، بیمسئولیتی عاطفی، دلمشغولی زیاد همراه با اضطراب، وابستگی و درماندگی نسبت به تغییر تفاوت معناداری مشاهده شد. براساس آزمون فرضیه خرده مقیاس های متغییر ارزشها نیز نتایج نشان داد، زنان متقاضی طلاق و زنان عادی در خرده مقیاسهای ارزشی به استثنای سه خرده مقیاس ارزشی امنیت، خوداتکایی و لذت گرایی در هفت خرده مقیاس ارزشی خیرخواهی، قدرت، جهانگرایی، همنوایی، سنت، برانگیختگی و موفقیت تفاوت معناداری دارند

نویسندگان

نازنین هنرپروران

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

لادن معین

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

رضا معصومی

کارشناس ارشد مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - برنشتاین، فیلیپ . اچ و برنشتاین، مارسی. تی. (1380) ...
  • دلخموش، محمدتقی .(1385) . سلسله مراتب ارزشی دانشجویان ایرانی . ...
  • Bradford , K (2004) Marriage &Family Review .Jourmal of Psychology, ...
  • Muno z-Eguileta, A. (2007) Irrational beliefs as predictors of emotional ...
  • Schwartz, S. H. (2005). Universals in the content and structure ...
  • Schwartz , S.H. , &Rubel T.(2005). Sex differences in value ...
  • نمایش کامل مراجع