تجزیه و تحلیل راهبردی زیست محیطی مقابله باآلاینده هوای نیروگاه های حرارتی برپایه مدل Fuzzy vikor(مطالعه موردی: نیروگاه حرارتی بندرعباس)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 493

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCRA01_085

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

امروزه روش های متفاوتی برای تولید برق مورد استفاده قرار می گیرد. ازمهم ترین عوامل انتخاب نوع روش تولید، شرایط جغرافیایی و اقلیمی منطقه، عوامل اقتصادی، فنی و مسایل زیست محیطی مربوط می باشد. با توجه به وضعیت زیست محیطی جهانی و اثرات قابل توجه بخش انرژی برآن،گرایش عمومی به سمت کاربرد روش های با کارایی بالاتر و تولید برق با آلودگی کمتر است.اما کاربرد انرژی های نو و تجدید شونده به جای استفاده از سوخت های فسیلی برای تولید برق، با توجه به مجموعه عوامل اقتصادی و محیط زیست محلی و جهانی بتدریج رو به گسترش است. در همین راستا، موضوع اصلی تحقیق، تجزیه و تحلیل راهبردی زیست محیطی مقابله با آلاینده های هوای نیروگاه های حرارتی برپایه مدل Fuzzy vikor در این ارتباط، پیشگیری و تدوین استراتژی های زیست محیطی، از جمله اهداف تحقیق حاضر بوده است. در راستایچنین هدفی، در ابتدای امر، سوابق تحقیقات و تجارب بدست آمده در سطح بین المللی و ملی ،مورد بررسی قرار گرفته است. سپس با کمک پرسشنامه دلفی و نرم افزار Expert choice محدودیت هاو عوامل پر اهمیت، انتخاب شد. برای سنجش روایی و پایایی پرسشنامه ها، از نرم افزار SPSS استفاده گردید.محدودیت ها و عوامل،استاندارد سازی شده و وزن دهی عوامل با استفاده ازنتایج پرسشنامه ها، خروجی ها ی نرم افزار Expert choice و نظرات کارشناسی انجام گردید. در مرحله بعد، استراتژی ها وارد مدل Fuzzy vikor گردید و براساس نتایج آن ،اولویت بندی نهایی استراتژی های کنترل و کاهش آلاینده های هوا نیروگاه حرارتی بندرعباس انجام گرفت. و استراتژی (بازنگری شرایط کار، تجهیزات، احتراق و سیستم کنترل مشعلها، ) به عنوان استراتژی برتر انتخاب شد. در نهایت پیشنهاد شد که با توجه به کارآیی بالای مدل Fuzzy vikor مدل مزبور می توانند در رتبه بندی استراتژی های کنترل و کاهش آلاینده ها به کار گرفته شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بیژن مقصودلو

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبید، ایران

محمدرضا علمی

استادیار گروه محیط زیست ،دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد مبید، ایران

نغمه بدخشان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبید، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :