تدوین الگوریتم پیاده سازی نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه در یک هواپیمای مسافربری با رویکرد حداقل نقش خطاهای انسانی در سوانح هوایی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,551

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCRRAF03_094

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

امروزه چالشهای اساسی رودرروی دست اندرکاران امور مربوط به نت (نگهداری و تعمیر) در صنایع مختلف تنها یادگیری اینتکنیکها نیست، بلکه تصمیم گیری در رابطه با انتخاب بهترین گزینه و موثرترین تکنیکهای نت برای هر یک از تجهیزات میباشد. اگر گزینه درست انتخاب شود، امکان بهبود و ارتقاء کیفی عملکرد تجهیزات بوجود آمده و همزمان با آن هزینه های تعمیر ونگهداری کاهش پیدا خواهد نمود .این موضوع در صنعت هوانوردی و تعمیر و نگهداری هواپیما از اهمیت قابل ملاحظه ایبرخوردار است، در صورت انتخاب نادرست روش و استراتژی تعمیر و نگهداری نتیجه ای جز افزایش هزینه ها، افزایش تاخیر درپروازها، به خطر افتادن ایمنی پرواز و طولانی شدن پروسه تعمیر و نگهداری هواپیما به دنبال نخواهد داشت. علوم و تکنیکهای نگهداری و تعمیرات در یک پروسه زمانی تا به امروز پیشرفت قابل توجهی نموده اند و متدهای مختلفی تدوین شده استکه شاید چیزی جز حرکت و پیشرفتی پیوسته و در یک امتداد نباشند. یکی از معضلات در این زمینه، عدم آشنایی مدیران وتصمیم گیرندگان در این خصوص است. هزینه های نگهداری و تعمیرات، در مجموع، بخش عمدهای از هزینه های جاری یکایرلاین و شرکت هواپیمایی را در بر میگیرد. طبق برآوردهای دیگر هزینه تعمیر و نگهداری یک هواپیما در دوران عمرشچندین برابر (2 تا 3 برابر) قیمت اولیه هواپیما است.رقم فوق به خوبی نشان دهنده حجم فوق العاده ای است، که شرکت هایحمل و نقل هوایی هزینه نموده و صنایع مهندسی خدمات تعمیرات و نگهداری می توانند کسب نمایند. اهمیت و ارزش تعمیراتنگهداری به گونه ای است که از پارامترهای مهم و کلیدی در انتخاب و بهره برداری هواپیماها در خطوط هوایی دنیا می باشد.همچنین سرمایه گذاری های صنعتی گسترده ای توسط ارگان های مختلف در زمینه طراحی، ساخت، مونتاژ، تعمیر و نگهداریهواپیماهای مختلف صورت پذیرفته است. وظیفه بخش مهندسی در یک مرکز تعمیر و نگهداری تعیین راهبردهای تعمیراتیهواپیماها می باشد. بدین معنی که اجرای یک تعمیر و نگهداری مناسب نیاز به برنامه ریزی و زمان بندی دقیق دارد. تعیین اینزمان بندی برعهده بخش مهندسی و البته منطبق بر قوانین ، روشها و مدلهای تعمیر و نگهداری می باشد. دستورالعمل هایتعمیر و نگهداری ه واپیماها توسط شرکت های سازنده تهیه می شوند، و همیشه با پس خور اطلاعات از مراکز تعمیر و نگهداری و یا احیاناً بروز حوادث، دستورالعمل های مزبور توسط شرکت سازنده به روز می شوند. یکی از کارهایی که شرکت های تعمیر و نگهداری بر عهده می گیرند بازسازی و نوسازی ه واپیماهای فرسوده و یا هواپیماهایی است که سیستم های آنها قدیمی و از رده خارج می باشند. در این مقاله ابتدا اهمیت و لزوم تعمیر و نگهداری در صنعت هوانوردی مورد بررسی قرار خواهد گرفت، سپس مروری نظریه ها، مدل ها و استراتژی های موجود در مهندسی تعمیر و نگهداری مطرح و بررسی خواهد شد و در ادامه تعمیرات پیشگیرانه را به عنوان مدل هدف انتخاب، مفهوم و علت خرابی ها و منابع عدم اطمینان را ار دیدگاه تعمیرات و نگهداری بررسی خواهد شد. در پایان نیز یک مدل تعمیر و نگهداری مبتنی بر روش تعمیرات پیشگیرانه با هدف افزایش ایمنی و کاهش خطاهای انسانی در حوزه تعمیر و نگهداری هواپیما ارائه خواهد شد.

نویسندگان

فرهاد کیانی فلاورجانی

کارشناس ارشد، مرکز آموزش صنعت هوانوردی بندرعباس،دانشگاه جامع علمی کاربردی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Patton, Joseph D, Jr Preventive Maintenance , Instrument Society OF ...
  • MIL-STD-2 173 (AS), Reliab ility-Centered Maintenance Requirements for Naval Aircraft ...
  • Preventative Maintenance Strategies using Reli ability-Centred Maintenance (RCM), NA SA, ...
  • نمایش کامل مراجع