جایگاه ترویج در حفظ منابع طبیعی و کاهش پسماندهای آلی

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,767

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCRRORRA03_137

تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1386

چکیده مقاله:

منابع طبیعی هر جامعه ، ثروت آن جامعه است که فقط به نسل حاضر تعلق ندارد بلکه میراثی است که باید برای آیندگان باقی بماند اگر بخواهیم در آینده جامعه بهتری داشته باشیم باید در جهت حفظ ، احیاء و توسعه این منابع بیش از پیش کوشید در غیر این صورت جهان آینده ، جهان توام با فقر و گرسنگی و محیطی آلوده و غیر قابل زندگی خواهد بود . در دهه های گذشته این منابع بطور بی رویه برای توسعه و تولید بیشتر بکار گرفته می شود و در جهت حفظ منابع و با استفاده و بازیافت آنها تلاشی صورت نمی گرفت . اما در پارادایم نوین توسعه ( بعد از دهه (1990 وقوع مسائلی چون از بین رفتن لا یه ازون ، گرم شدن تدریجی هوای کره زمین ، مطرح شدن بحث توسعه پایدار ، مشارکت تعاونی ، اهمیت بومی و ... اهمیت این منابع را دو چندان نموده و ظیفه انسان را در حفاظت از این منابع سنگین تر کرده است . یکی از اصول مدیریت صحیح در زمینه حفظ و احیاء و بهره برداری از مراتع ، توسعه منابع انسانی است که مستلزم بهره گیری از تجارب دیگران و استفاده از روشهای آموزشی - ترویجی است . هدف این مقاله بررسی نقش و جایگاه توریج در جلب مشارکت روستاییان در حفظ و احیای مراتع و کاهش پسماندهای آلی می باشد . ترویج منابع طبیعی در امر شکوفا کردن توانمندیها و استعدادهای عامل انسانس نقش اساسی داشته باشد . رسالت اصلی ترویج منابع طبیعی ساختن عامل انسانی ( توسعه انسانی ) جهت حفظ، احیاء و توسعه منابع طبیعی است . منظور از ترویج منابع طبیعی، اشاعه فناوریهای نوین توسعه و توانمند سازی نهادهای بومی، آموزش مهارتها به جوامع محلی، جلب مشارکت مردم و دستگاههای دولتی در مدیریت منابع طبیعی می باشد . در مواقع هدف اصلی ترویج منابع طبیعی توسعه انسانی و فرهنگی، جهت ریدن به توسعه پایدار در عرصه های منابع طبیعی به منظور حفظ احیاء وتوسعه می باشد

کلیدواژه ها:

ترویج – فرهنگ – منابع طبیعی – کاهش ضایعات - آموزش

نویسندگان

هدی آزاد

دانشجوی مهندسی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

الهام صابر

دانشجوی مهندسی کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان و عضو باشگاه پژوهشگر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ثمری، داوود، شیما شفیعی ثابت . ترویج منابع طبیعی، مجله ...
  • محبوبه قمی، امیرحین و محمدرضا شریعتی . بررسی نقش و ...
  • شهبازی، اسماعیل (1381) . توسعه و ترویج روستایی، انتشارات دانشگاه ...
  • اسدی، هرمز . ترویج مدیریت بهره برداری بهینه از منابع ...
  • شاعری، محمدعلی و داوود ثمری . فرهنگ سازی در منابع ...
  • ترویج منابع طبیعی در ایران ...
  • اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خواسگان، دانشکده کشاورزی، 2 لی ...
  • نمایش کامل مراجع