نقش و جایگاه مولفه های محیطی در تهیه طرح هادی روستایی (مورد: طرح هادی روستای سلیمان آباد، دهستان گلیجان، شهرستان تنکابن)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,885

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCRURALDEV01_073

تاریخ نمایه سازی: 29 تیر 1393

چکیده مقاله:

طرح هادی روستایی، با در پیش گرفتن رویکردی مبتنی بر محوریت تحولات کالبدی در توسعه ی روستاها، به اجرای پروژه های ده گانه ای پرداخت که همگی در پی دگرگون ساختن کالبد روستاها، و به تبع آن، توسعه روستایی بودند. گرچه تمامی این پروژه ها، بر جنبه های کالبدی استوار شده اند اما بی تردید این تغییر و دگرگونی در کالبد روستاها، دیگر ابعاد محیط روستایی را ، از جمله محیط طبیعی روستاها، تحتت اثیر قرار خواهد داد. و از آنجا که ویژگی های محیط طبیعی یکی از عناصر پایه ای و شکل گیری و تداوم حیات سکونتگاه ها، به ویژه روستاهاست، در شرح خدمات طرح های هادی روستایی اهمیت لازم به این گونه مطالعات داده نشده و مشاوران و کارشناسان تهیه ی طرح ها، اغلب به عنوان یک مسئله فرعی از آن عبور می کنند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که در تهیه طرح هادی روستای سلیمان آباد، به طور اجمالی، به مؤلفه های محیطی همچون ساختار زمین شناسی، اقلیم، توپوگرافی اشاره شده است. چنان که این مطالعات اغلب در مقیاس بزرگ و به صورت کلی انجام شده، در حالی که هر یک از این مؤلفه ها باید در یک مقیاس مناسب، و با جزییات بیشتری مورد مطالعه قرار گیرند.

نویسندگان

محمد رمضان جورنبیان

دانشجو کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی

داود فاضلی مهربانی

دانشجو کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی

عیوض امینی قواقلو

دانشجو کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه خوارزمی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :