تاثیر یک نوع کود زیستی و مقایسه آن با کود شیمیایی فسفره بر تغییر خصوصیات ارزش غذایی گیاه یونجه چند شکل در شرایط گلخانهای

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 426

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSA01_035

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

افزایش تولیدات علوفه ای در دو بعد کمیت و کیفیت برای تغذیه دامهای کشور و به منظور تأمین فرآورده های لبنی و پروتئینی مورد نیاز جمعیت رو به رشد کشور نیازمند استفاده از فناوریهای نوین علمی است. در بسیاری از اراضی کشور کمبود عناصر غذایی خاک منجر به افت کمی و کیفی عملکرد محصولات علوفهای شده که نتیجه آن کاهش تولیدات دامی است. استفاده از انواع کودها(شیمیایی و آلی)، از جمله روشهای جبران این کمبودهاست. استفاده از کودهای زیستی اهمیت فراوانی در حفظ محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدار دارند. لذا این تحقیق با هدف بررسی تأثیر یک نوع کود زیستی بر تغییر شاخصهای غذایی در یک نوع گیاه علوفه ای و مقایسه آن با کود شیمیایی فسفره انجام شد. آزمایش بصورت فاکتورییل در قالب طرح کاملا تصادفی با دو تیمار کود زیستی و کود فسفره هر کدام در دو سطح، در بهار 1388 و در گلخانه آموزشی پژوهشی دانشگاه صنعتی شاهرود به انجام رسید. نتایج نشان داد که استفاده از کود زیستی موجب افزایش درصد ماده خشک، درصد ازت، درصد پروتئین، درصد کلسیم و درصد فسفر در گیاه مورد م طالعه شده است . کود شیمیایی فسفره نیز باعث افزایش این خصوصیات گردید، لیکن با توجه به اثرات مفید کودهای زیستی در حفاظت از محیط زیست میتوان استفاده از این نوع کودها را بجای کود شیمیایی فسفره و در جهت افزایش کیفیت علوفه مورد استفاده در تغذیه دامها مد نظر قرار داد.

نویسندگان

محمد ساغری

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اصغری، .، و الف، ریاسی. (1382). دامپروری عمومی، انتشارات سخن ...
  • رستگار م.ع. (1384). زراعت نباتات علوفه‌ای، انتشارات نوپردازان، 501 صفحه. ...
  • فلاح الف؛ بشارتی ح. و خسروی ح. (1386). میکروبیولوژی خاک(ترجمه ...
  • Abbott, L.K., & D.V. Murphy, (2007). Soil Biological Fertility : ...
  • Ahmad khan, I., Sh. Ahmad, N.M. Sarvat, N. Moazzam, M. ...
  • Atayese, M.o., (2007). Feild response of groundnut (Arachis hypogea) cultivars ...
  • Sharma, A.K. & B.N.Johri, (2002). Arbuscular Mycorrhizae, Interaction in plants, ...
  • نمایش کامل مراجع