بررسی تغییرات پارامترهای منحنی رطوبتی دو نوع خاک آلوده به گازوئیل

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 624

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSA01_111

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

هدف از انجام این پژوهش، بررسی تغییرات پارامترهای منحنی رطوبتی دو نوع خاک آلوده با آلاینده هیدرورکربنی گازوئیل توسط نرم افزاز RETC بود. بدین منظور، دو نوع خاک شنی لومی و رسی سیلتی انتخاب شد و در محیط آزمایشگاه توسط گازوئیل آلوده شدهاند. سرانجام مقادیر رطوبت در مکشهای مختلف در طی یک سری بازههای زمانی تعیین گردید. سپس رطوبت حجمی در طی این بازهها برای هر مکش را محاسبه کرده و برای هر خاک، از رطوبتهای حجمی به دست آمده برای هر مکش در زمانهای مختلف آن، میانگینگیریی کردیم. مقادیر به دست آمده برای هر نمونه به RETC وارد شد. بررسی پارامتریک منحنی رطوبتی خاک-آلاینده به وسیله نرم افزا RETC برای هر دو مدل بروکس-کوری و وان گنوختن نشان داد که در خاک رسی سیلتی Θs افزایش یافت، در حالیکه در خاک شنی لومی این پارامتر کاهش یافت. پارامتر Θr با افزایش مقدار آلاینده، در هر دو خاک کاهش یافت. در هر دو بافت، پارامتر n که موید شیب منحنی بود، کاهش یافت. معادله بروکس-کوری برای همه خاکها (شاهد و آلوده شده با بافت مشابه)، فقط یک سری پارامتر داد. که بر اساس آن Θs و Θr در خاک رسی سیلتی نسبت به خاک شنی لومی بیشتر بوده است. در حالیکه پارامتر n در خاک شنی لومی بیشتر و فشار ورود هوا کمتر از خاک رسی سیلتی بوده و در نتیجه مقدار α بیشتر بود. در ارزیابی اعتبار مدلهای به کار برده شده، پیش بینی پارامترهای معادله منحنی رطوبتی با استفاده از مدل وان گنوختن نتایج بهتری از مدل بروکس- کوری نشان داد.

نویسندگان

محبوبه فلاح

دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیک و حفاظت خاک، گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

سهیلا ابراهیمی

استادیار، دکتری فیزیک و حفاظت خاک، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمود شعبانپور

استادیار، دکتری فیزیک و حافظت خاک، گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ایرانمنش، ع. فائزی، م. انصاری، م. و امینی، ج. 1388. ...
  • Carter, M. R. 1993. Soil Sampling and Methods of Analysis, ...
  • Tuller, M. and dani, o. 2003. Retention of Water in ...
  • U.S. Environmentl Protection Agency (EPA). 2000. Profile of The Oil ...
  • Van Genuchten, M. Th and Nielsen, D.R..1991. _ Describing and ...
  • Van Genukhten, M. Th. Leij, F. J. and Yates, S. ...
  • نمایش کامل مراجع