تغییرات آب قابل دسترس دو نوع خاک آلوده به آلایندههای هیدروکربنی نفت سفید و گازوئیل

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 649

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSA01_112

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

در این پژوهش به بررسی تاثیر آلایندههای هیدروکربنی گازوئیل و نفت سفید بر منحنی نگهداشت آب خاک و مقایسه میانگین منحنیهای نگهداشت رطوبت برای خاکهای آلوده به آلایندههای هیدروکربنی در مقایسه با خاکهای شاهد (خاکهای آلوده نشده) پرداختیم. بدین منظور، دو نوع خاک شنی لومی و رسی سیلتی انتخاب شد و پس از نمونه برداری، خاکها به طور مصنوعی و در محیط آزمایشگاه توسط گازوئیل و نفت سفید به صورت جداگانه و در شرایط ضربه آلوده شدهاند. سرانجام مقادیر آلایندهها و مقادیر رطوبت در مکشها 0 ، 0/3 ، 0/5 ، 1 ، 5 ، 15 ار در زمانهای قبل آلودگی، زمان تعادل، یک ماه، دو ماه، سه ماه بعد از تعادل تعیین گردید. سپس میانگین منحنیهای نگهداشت رطوبت در طی این بازههای زمانی در مکشهای مختلف را بدست آوررده و به مقایسه میانگین منحنی رطوبتی خاکهای آلوده نسبت به خاکهای شاهد پرداختیم. نتایج مقایسه میانگین منحنیهای رطوبتی حاکی از آن بود که پس از ایجاد مکش رطوبت از خاکهای شاهد و خاکهای آلوده با شیبهای مختلف شروع به خارج شدن کرد. سرعت خروج رطوبت در خاکهای شنی لومی بسیار بیشتر بوده و نگهداشت رطوبت کمتری نسبت به خاک رسی سیلتی در همه مکشها از خود نشان دادند. حال آنکه، در خاک شنی لومی بعد از آلودگی، میزان نگهداشت رطوبت در مقایسه با خاک شنی لومی شاهد کمتر شده و خاک رسی سیلتی با کاربرد گازوئیل و نفت سفید، نگهداشت رطوبت بیشتری داشت و شیب کاهشی رطوبت، در رطوبت بیشتری، روند ملایمتری در مکشهای مختلف در مقایسه با خاک شاهد آن از خود نشان داد.

نویسندگان

محبوبه فلاح

دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیک و حفاظت خاک، گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

سهیلا ابراهیمی

استادیار، دکتری فیزیک و حفاظت خاک، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمود شعبانپور

استادیار، دکتری فیزیک و حافظت خاک، گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • I1] بای بوردی، م. 1382. فیزیک خاک. انتشارات دانشگاه تهران، ...
  • Burckhard, S.R. Pirkl, D. Schaefer, V.R. Kulakow, P. and Leven, ...
  • Carter, M. R. 1993. Soil Sampling and Methods of Analysis, ...
  • Norris, R.D. Hinchee, R.E. Brown, R.A. McCarty, P.L. Semprini, L. ...
  • Tuller, M. and dani , o. 2003. Retention of Water ...
  • U.S. Environmentl Protection Agency (EPA). 2000. Profile of The Oil ...
  • نمایش کامل مراجع