مطالعه شبیه سازی تخمین حداقل فشار امتزاج در تزریق کربن دی اکسید، نیتروژن و گاز طبیعی به میدان نفتی گچساران و مقایسه عملکرد آنها در ازدیاد برداشت از مخزن

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,128

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCTCC03_141

تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1393

چکیده مقاله:

بیش از نیمی از مخازن نفتی ایران از نیمه عمر خود گذشته اند، بخش از این میدان های نفتی یا چاه های حفر شده با کاهش ضریب بازیافت روبه رو شده اند. امروزه با اعمال روش های مختلف ازدیاد برداشت در مخازن نفت ایران در روش های اولیه بازیافت طبیعی، راندمان بازیافت متوسط حدود 20% بوده که با اعمال روش های بازیافت ثانویه شامل تزریق گاز و یا آب این مقدار به 25% افزایش یافته است. فرآیندهای ازدیاد و برداشت شامل تزریق سیلانی جهت تقویت انرزی موجود در مخزن می باشد. متورم شدن نفت، جابه جایی امتزاجی و غیرامتزاجی و تأمین فشار از جمله مکانیسم های موجود در تزریق گاز است. روش هایی چون تزریق امتزاجی، روش های شیمیایی و حرارتی و تزریق (CO(2 و (N(2 به عنوان روش های ثالثیه ازدیاد برداشت شناخته شده اند، تزریق نیتروزن به عنوان یکی از روش های EOR در سال های اخیر کاربرد زیادی داشته است. بطوری که این گاز به عنوان جانشین مناسبی برای گاز طبیعی و متان از نظر اقتصادی، برای CO2 از نظر اقتصادی و قابلیت دسترسی معرفی شده است. در این مقاله مقایسه و بررسی امتزاج پذیری کربن دی اکسید و نیتروزن و گاز طبیعی و همچنین محاسبه حداقل فشار امتزاج (MMP) با استفاده از شبیه سازی نرم افزاری در میدان نفتی گچساران انجام گردیده است.

نویسندگان

نیما محمدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

حمزه قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

امین علوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

مریم عبدالهی خوشمردان

دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی، دانشگاه حکیم سبزوار

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :