بررسی چالشها و راهکارهای تملک اراضی در شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی؛ مطالعه موردی شبکه فرعی آبیاری و زهکشی شیب آب و پشت آب پایین در سیستان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 760

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCUIMWR03_002

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393

چکیده مقاله:

یکی از مهمترین مشکلات موجود در اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی مسئله تملک اراضی برای اجرای عملیات عمرانی می باشد به طوری که این مسئله در ساخت کانال ها و زهکش ها، یکی از عمده ترین و شایع ترین معضلات بوده و اکثر پروژه های عمرانی در بخش آب به آن مبتلا هستند. عملیات اجرای شبکه های آبیاری و زهکشی به صورت غیر متمرکز و خطی انجام می شود، عدم تملک کامل اراضی مانع تداوم عملیات اجرایی شده و معمولا احداث شبکه ها را با وقفه مواجه می کند. وابستگی ذاتی کشاورزان به زمین، افزایش قیمت زمین پس از اجرای طرح، رقابت های محلی، پراکندگی مالکیت و عدم اطلاع رسانی و آموزش های به موقع و کارآمد از عواملی هستند که موجب عدم تمایل کشاورزان به واگذاری زمین برای احداث و توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی می شوند. در این تحقیق تلاش شده روند تملک اراضی در طرح شبکه فرعی آبیاری و زهکشی شیب آب و پشت آب پایین در سیستان و موانع و چالش های موجود از منظر حقوقی، اجتماعی و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته و ضمن کنکاش در تبعات ناشی از تاخیر در تملک اراضی در طرح مذکور از قبیل بروز نارضایتی عمومی، طولانی شدن زمان اجرای طرح ، تغییرات متوالی در آرایش شبکه بدلیل وجود معارض، راهکارها و برنامه هایی جهت رفع و کاهش مشکلات موجود در مسیر تملک اراضی در طرح های شبکه آبیاری و زهکشی ارائه گردد.

کلیدواژه ها:

تملک اراضی ، چالش ها و راهکارها ، شبکه فرعی آبیاری و زهکشی شیب آب و پشت آب پایین درسیستان

نویسندگان

سیدمحمود طباطبایی

عضو هیئت علمی دانشگاه زابل

علی سرگلزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی منابع آب دانشگاه زابل

مهدی سلامی

کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی، شرکت توسعه منابع آب و خاک سیستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :