ارزیابی روند تغییرات سطح ایستابی و تاثیر آن بر شوری آب های زیرزمینی با استفاده از نرم افزار GIS (مطالعه موردی منطقه دشتاب بافت)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 693

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWC02_111

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393

چکیده مقاله:

آب زیرزمینی دشت دشتاب استان کرمان تنها منبع اصلی تامین آب شرب و کشاورزی این دشت می باشد. هدف از انجام این تحقیق ارزیابی روند تغییرات و پهنه بندی شوری آب زیرزمینی دشت دشتاب جهت استفاده در برنامه ریزی برای مصارف مختلف (شرب،آبیاری عمومی و آبیاری قطره ای) صورت گرفت. در ارزیابی تغییرات مکانی و پهنه بندی از میانگین دو نوبت نمونه برداری در سال ١٣٩١ استفاده شد. به همین جهت داده های هدایت الکتریکی آب زیرزمینی دشت دشتاب تهیه و با بررسی و بازسازی داده های ناقص، دوره آماری ١١ ساله از سال ١٣٨٠ تا ١٣٩١ برای پژوهش انتخاب گردید. نتایج نشان داد روش کریجینگ برای این پارامتر بهترین روش می باشد. پهنه بندی به روش کریجینگ نشان داد در قسمت شمال دشت، شوری آب نسبت به سایر قسمت ها بیشتر است. همچنین روند شوری در طول دوره ی آماری روند افزایشی داشته و بیشترین میزان شوری مربوط به سال 88-89 می باشد که مقدار آن برابر ۱۸۹۰ میباشد که می توان علت اصلی این افزایش را کمبود بارندگی و کاهش سطح ایستابی و بهره برداری بیش از حد از آبهای زیرزمینی در طول سال های گذشته در این منطقه بیان کرد.

نویسندگان

سمیه سلطانی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی – آبخیزداری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد،ایران

محمد حسن زاده نفوتی

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، ایران

محمد صادق طالبی

استادیار گروه آبخیزداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، ایران

راضیه کبریائی

کارشناس ارشد رشته مهندسی منابع طبیعی –آلودگی های محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد،گروه محیط زیست،ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :