ارزیابی نقش لوله های پلی اتیلنی در افزایش هدررفت آب در شبکه های آبرسانی (مطالعه موردی: شبکه آبرسانی شهرستان آذرشهر استان آذربایجانشرقی)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,926

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWW03_136

تاریخ نمایه سازی: 10 مهر 1388

چکیده مقاله:

امروزه حفاظت جامع آب به عنوان مجموعه راهکارهای مؤثر بر بهره برداری و استفاده بهینه آب، به خصوص در حوزه های شهری در بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه مورد توجه قرار گرفته است. حفاظت جامع آب را می توان به دو طبقه عمومی مدیریت بهرهبرداری و توزیع آب (در محدوده سیستم آبرسانی، شبکه توزیع و خطوط انتقال) ومدیریت مصرف آب (در محدوده مشترکین و مصرف کنندگان) تقسیم نمود. در مباحث مربوط به مدیریت بهره برداری وتوزیع آب یکی از فاکتورهای اصلی مرتبط با این مسئله، مقدار هدررفتهای موجود در شبکه آبرسانی و برنامه ریزی سیاستهای مطلوب جلوگیری از آنها میباشد. در این میان یکی از اجزاء اصلی تشکیل دهنده هدررفت در شبکه های آبرسانی، وجود نشتهای متعدد در لوله های شبکه توزیع و خطوط انتقال میباشد. از عوامل اصلی مرتبط با رخداد انواع نشت در تأسیسات آبرسانی، نوع لوله های مورد استفاده در شبکه میباشد. به استناد اطلاعات موجود در اغلب شرکت های آب و فاضلاب، تجارب موجود نشاندهنده این واقعیت میباشند، که در میان لوله هایی با اجناس مختلف، لوله های پلی اتیلنی دارای بیشترین حوادث و بیشترین میزان هدررفت میباشند؛ لیکن به علت شرایط مطلوب و آسان نصب انشعابات در این لوله، معمولاً استفاده از این لوله ها در بسیاری از شبکه های آبرسانی شهرهای کشور مرسوم بوده و حتی توصیه میگردد!. البته لازم به ذکر است که علیرغم عدم مطلوبیت استفاده از این لوله ها در شبکه های آبرسانی، لیکن استفاده از این لوله ها در شبکههای جمع آوری فاضلاب دارای مزایای قابل توجهی است. لذا در این مقاله با مطالعه شبکه آبرسانی شهرستان آذرشهر و تحلیل اطلاعات مربوط به تاریخچه حوادث سال 1386 شبکه آبرسانی این شهرستان، نقش لوله های پلیاتیلنی و عوامل مرتبط با آن در رخداد هدررفتهای واقعی مورد ارزیابی قرار گرفته و در انتها به عنوان نتیجه گیری، قویاً پیشنهاد شده است که در راستای حفظ هر چه بیشتر منابع آبی در ایران، از لوله های پلی اتیلنی در شبکه های آبرسانی استفاده نشود.

نویسندگان

ستار صالحی

دانشجوی دکتری رشته مهندسی عمران – آب دانشگاه علوم و تحقیقات

مجتبی فاضلی

عضو هیات علمی دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور

رضا پوررجب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جمالی.ک، صالحی.س، (1387) "راهنمای کاهش هدررفت واقعی در شبکه‌های آبرسانی"، ...
  • فاضلی.م، صالحی.س، (1387) "تدوین برنامه نگهداری و تعمیرات پیشگویانه (CBM) ...
  • "اطلاعات اینترنتی مربوط به مشخصات شهرستان آذرشهر". ...
  • "اطلاعات مربوط به تاریخچه حوادث شبکه آبرسانی شهرستان‌های آذرشهر در ...
  • نمایش کامل مراجع