بکار گیری سیستم اسمز معکوس جهت تصفیه پساب خروجی ازپتروشیمی تبریز به منظور صرفه جویی در مصرف آب خام (با رویکرد اصلاح الگوی مصرف)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,795

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCWW03_183

تاریخ نمایه سازی: 10 مهر 1388

چکیده مقاله:

تصفیه پسابهای صنعتی و استفاده مجدد از آنها همواره یکی از معضلات صنایع نفت و پتروشیمی بوده است .هدف از این پژوهش ، امکان سنجی تصفیه پساب خروجی واحد بازیافت به وسیله سیستم اسمز معکوس و پیش تصفیه کلاریفایر جهت استفاده مجدد آن به عنوان آب جبرانی برجهای خنک کننده بود . در این کار بررسی کلی وجامعی در مورد غشاءها و مخصوصا غشاءهای اسمز معکوس و کاربردهای آن در زمینه تصفیه آب و پسابهای صنعتی انجام گرفت. بدین منظور، ابتدا آنالیزپساب خروجی واحد بازیافت و آبهای مورد نیاز پتروشیمی تبریز مورد بررسی قرار گرفت و سپس واحد های کلاریفایر و اسمز معکوس پتروشیمی تبریز شبیه سازی گردید. برای شبیه سازی و طراحی واحد اسمز معکوس به دقت بررسی شده و پایلوت اسمز معکوس طراحی و ساخته شد.با استارت پایلوت ، RO پایلوت پارامترهای زیادی جهت تعیین اثر گذاری غشاء اسمز معکوس بر روی آنها اندازه گیری شده و تصفیه پذیری پارامترهای مختلف با اسمز معکوس در شرایط مختلف بررسی گردید.در ادامه پایش دائمی بعضی از پارامترها و پایش موردی بعضی از پارامترها در فشارها و شارها و زمانهای مختلف انجام شد. محاسبات امکان سنجی اقتصادی پروژه نشان داد که علاوه بر جلوگیری از هدرروی آب،سود خالص حاصل از صنعتی شدن این طرح در پتروشیمی تبریز بالغ بر شش میلیارد ریال در سال می باشد. نتایج این پروژه نشان می دهد که تصفیه پساب خروجی واحد بازیافت پتروشیمی تبریز از نظر اقتصادی و فنی، عملی بوده و قابلیت صنعتی شدن را دارد وآب تصفیه شده به علت کیفیت بالا قابلیت استفاده مجدد به عنوان آب جبرانی برجهای خنک کننده را دارد. مزیت روش ترکیبی استفاده از کلاریفایر و غشاء اسمز معکوس کاهش و یا حذف پارامنرهایی مثل COD, BOD, Conductivity, TDS, Color, Turbidity, SO4, NH4, Ca.H, T.H, S.S ,SiO2 در حد انتظار برای استفاده مجدد آب در برجهی خنک کننده می باشد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • R. Rautenbach, T .Linn, L. Eilers, "Treatment of severely contaminated ...
  • C.R , Bartels, M. Wilf, K .Andes, J. Long, "Design ...
  • A. Cassano, A. Criscuoli, E. Drioli, R. Molinari, "Clean operations ...
  • R. Rautenbach, T. Linn, "High pressure reverse osmosis and nanofiltration, ...
  • Bartels, C.R, Wilf, M, Andes, K and Long, j "Design ...
  • Slater, C.S., Ahlert, R.C. and Uchrin , C.G. "Application of ...
  • نمایش کامل مراجع