ارتباط بین اعتماد به نفس کاذب مدیریت بر رابطه ی کیفیت و اجتناب از مالیات در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 772

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NDMCONFT06_316

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

اجتناب از پرداخت مالیات به دلیل پیامدهای اقتصادی فراوان، توجه بسیاری از تحقیقات دانشگاهی و عملی را به خود معطوف کرده و تحقیقات زیادی در مورد عوامل درون سازمانی و برون سازمانی موثر بر اجتناب از پرداخت مالیات انجام شده است. این تحقیق به دنبال آن است که نشان دهد میزان اجتناب از مالیات شرکتها میتواند تحت تاثیر میزان اعتماد به نفس کاذب مدیران قرار داشته باشد و شدت و ضعف این ویژگی روانشناسی در مدیران میتواند کیفیت سود و به دنبال آن میزان اجتناب از مالیات را تحت تاثیر قرار دهد. هدف اصلی این پژوهش ارتباط بین اعتماد به نفس کاذب مدیریت بر رابطه ی کیفیت سود و اجتناب از مالیات در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد.این پژوهش دارای یک فرضیه تحت عنوان: بین اعتماد به نفس کاذب مدیریت بر رابطه ی کیفیت سود و اجتناب از مالیات تاثیر معناداری دارد. ، میباشد. جامعه ی آماری این تحقیق شامل تمامی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بین سالها 1390 تا 1394میباشد. برای انجام فرضیهها در این تحقیق از آزمون معنیداری F در رگرسیون چندگانه بوسیلهی نرم افزار EVIEVS و برای ایجاد پایگاه دادههای مورد نیاز از نرم افزار EXCEL استفاده میشود. نتایج حاصل از آزمون فرضیه نشان داد بین اعتماد به نفس کاذب مدیریت و اجتناب از مالیات رابطهی معناداری وجود دارد. در واقع میتوان گفت برخورداری از ویژگی بیش اطمینانی در مدیران بر نحوهی شناسایی سود و زیان و مبلغ دفتری داراییها و بدهیها تاثیر میگذارد و مالیات نیز هزینه ای است که بر تمام واحدهای انتفاعی که به نوعی درآمدزایی میکنند، از جانب دولت تحمیل میشود. چنانچه شرکتها و اشخاص حقوقی به عنوان واحدهایی تلقی شوند که در راستای کسب سود و انتفاع، فعالیتمیکنند، میتوان انتظار داشت که به دنبال راهکارهایی برای کاهش مالیات پرداختی خود باشند.

کلیدواژه ها:

اعتماد ، اعتماد به نفس ، ، مدیریت ، اعتماد به نفس مدیریت ، مالیات

نویسندگان

طلیعه توکلی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابرسی دانشکده اقتصاد و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

رویا دارابی

دانشیار دانشکده اقتصاد و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • چاوشی، کاظم، رستگار، محمد، میرزایی، محسن (1394). "بررسی رابطه اطمینان ...
  • خانی، بداله ایمانی، کریم و ملایی، مهنام (1393). "بررسی رابطه ...
  • _ قاسمی شمس، معصومه (1393). "تاثیر اعتمادبه نفس بیش از ...
  • مشایخ، شهناز، بهزاد پور، سمیرا (1393). "تاثیر بیش اطمینانی بر ...
  • مشایخی، بیتا، علی پناه، صبری (1394). "تاثیر راهبری شرکتی بر ...
  • Ben-David I. Graham. .I. & Harvev. _ (20121. Manaerial _ ...
  • _ _ (2.14) Mana _ _ _ _ _ Inrna1 ...
  • Brown. B. and Sarma_ N (20071. _ overconfi dence. _ ...
  • _ M M _ _ Finanre _ _ Mana _ ...
  • نمایش کامل مراجع