تولید گل داوودی مقاوم به شته با استفاده از اگروباکتریوم

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 386

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NEWCONF01_520

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

گل داوودی ( Chrysanthemum morifolium Ramat. ) متعلق به خانواده چتریان بوده و دومین محصول باغی مهم در دنیا می باشد. متأسفانه اکثر ژنوتیپهای آن به شته حساس می باشند. از آنجائیکه آفات بسرعت به سموم شیمیایی معمول مورد استفاده مقاومت پیدا می کنند، نیاز برای غربال مواد جدید از جهت سمیت برای گلها و کنترل آفت همیشه وجود دارد. تراریخت سازی ژنتیکی گیاهان دولپه با استفاده از سیستم انتقال ژن طبیعی اگروباکتریوم هنوز کاراترین روش می باشد. در این مطالعه ریزنمونه های میانگره ژنوتیپ 4043 با سویه AGL-0 اگروباکتریوم با پلاسمید pBIN حاوی ژن npt بعنوان نشانگر انتخابی برای مقاومت به کانامایسینو ژن gcs بعنوان ژن ضد شته و همچنین راه انداز رابیسکو تلقیح شدند. پس از سه هفته اندامهای هوایی مقاوم به کانامایسین در میانگره ها القاء شدند. سرانجام اندامهایی هوایی در محیط کشت MS حاوی 30 میلی گرم در لیتر کانامایسین ریشه دار شدند. انتقال و بیان ژنها توسط آنالیز PCR و RT-PCR تأیید گردید.

کلیدواژه ها:

گل داوودی ( Chrysanthemum morifolium Ramat. ) ، اگروباکتریوم ، مقاومت به شته ، راه انداز رابیسکو

نویسندگان

محمود ولی زاده

استادیار گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :