طراحی موزه و مجتمع فرهنگی، هنری و گردشگری دربافت تاریخی شهر اردبیل با رویکرد تعاملات اجتماعی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,149

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NIACONF01_037

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

چکیده مقاله:

ساختمان ها، فضاها و بافت های تاریخی شهرها، معرف و ارائه دهنده هویت و تاریخ و فرهنگ آنها بوده و اهمیت این موضوع در سطح هویت ملی مطرح می شود. بافت های تاریخی شهرها که دارای عناصر ارزشمند معماری و شهرسازی می باشند در واقع بازتاب کننده فرهنگ تاریخ و هویت جمعی هستند و سرمایه های بالقوه و نهفته ای به منظور جذب گردشگران و بهره مندی های فرهنگی و بازنمایی ارزش های فراموش شده بومی محسوب می شوند که با آمدن الگوهای جدید از زندگی اجتماعی منجر به از دست رفتن تدریجی جاذبه های زندگی سنتی و اهمیت این بافت ها در هسته های مرکزی و تاریخی شهرها شده است و این آسیب ها با تضعیف نقش فرهنگی بافت های تاریخی، به زدودن و ازبین رفتن خاطرات جمعی و افول حیات شهری در بافت های تاریخی گردیده است نادیده گرفتن ارزش های فرهنگی- تاریخی بافت قدیم شهرها، سبب اقدامات مرمتی صرفاً کالبدی و بی توجهی به ابعاد اجتماعی آنها شده است. فضای ارزشمند و تاریخی محله شیخ صفی اردبیل، در برقراری تعاملات اجتماعی میان استفاده کنندگان خود، با وجود بهره مندی از زیبایی های کالبدی ناشی از معماری و شهرسازی سنتی و پربار بومی منطقه و وجود قدمت تاریخی و بناهای ارزشمند از عملکرد و وضعیت مناسبی برخوردار نمی باشد و نسبت به فضاهای عمومی این منطقه که محل برقراری روابط و تعاملات اجتماعی می باشد. بی توجهی گردیده است. روش تحقیق پایان نامه حاضر توصیفی- تحلیلی است. ابتدا به مطالعات کتابخانه ای و جمع آوری نظریات پیرامون مبحث مورد مطالعه و سپس براساس این اقدامات و مطالعات میدانی به طراحی مجموعه فرهنگی وهنری اقدام شد. ایجاد مجموعه ای زنده و پویا بعنوان مکانی جهت فعالیت فرهنگی و ا جتماعی و افزایش تعاملات و مراودات اجتماعی و بالطبع احیاء و باززنده سازی محله شیخ صفی اردبیل هدف اصلی طرح معماری و مطالعات پایان نامه حاضر می باشد. در نهایت با توجه به ضرورت احداث مجموعه ی فرهنگی و هنری در محدوده بافت تاریخی محله شیخ صفی اردبیل و هدف پایان نامه حاضر با توجه به اصول و ضوابط معماری این مجموعه ها و همچنین الهام گرفتن از عناصر معماری اسلامی، ایرانی و سبک معماری بومی با تأکید بر الگوی معماری بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی مجموعه ی فرهنگی و هنری متناسب و سازگار با محیط در راستای افزایش تعاملات اجتماع طرح شد.

نویسندگان

هوشنگ ثبوتی

استاد بازنشسته دانشگاه زنجان، گروه معماری مهندس مسعود ولی زاده گندشمین کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :