در (Fenton Process) بررسی کارایی فرآیند فنتون حذف ماده رنگزای اسید آبی ١١٣ از آبهای آلوده و بهینه سازی شرایط فرآیند رنگزدایی

سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,783

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICEC09_026

تاریخ نمایه سازی: 14 فروردین 1386

چکیده مقاله:

مواد رنگزای موجود در پساب صنایع رن گرزی و نساجی از جمله منابع آلوده کننده محیط زیست بشمار می روند . یکی از رنگهای آزو که به طور گسترده ای در صنایع نساجی مورد استفاده قرار می گیرد، رنگ اسید آبی ١١٣ می باش د. روشهای مختلفی مانند روشهای تصفیه بیولوژ یکی، جذب سطحی به وسیله کربن فعال و ازوناسیون جهت حذف مواد رنگزا از پساب‌های صنعتی پیشنهاد شده است. یکی از روشهای مؤثر در حذف مواد رنگزا از آبهای آلوده اکسایش شیمیایی به روش فنتون (Fe(II)/H2O2) می باشد. در این پروژه حذف رنگ اسید آبی 113 موجود در آب آلوده با استفاده از فرآیند فنتون مورد بررسی قرار گرفت. همچنین تأثیر پارامترهای مؤثر بر فرآیند حذف، نظیر غلظت اولیه رنگ، pH اولیه محلول، غلظت اولیه H2O2 و Fe (II) مطالعه گردید و در نهایت شرایط بهینه (pH=3 ، [H2O2]=10mM و [Fe(II)=0/2mM) به منظور رنگزدایی از محلولی با غلظت 40ppm از رنگ مشخص گردید.

نویسندگان

علیرضا ختائی

دانشگاه تبریز دانشکده شیمی گروه شیمی کاربردی آزمایشگاه پژوهشی ت

کامبیز سیدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز دانشکده علوم گروه شیمی کاربردی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :