شبیه سازی برج جداسازی ایزومرهای بوتیرآلدهاید واحدEH 2 شرکت پتروشیمی اراک و اجرای آزمایشی(Test Run) نتایج مطالعات طرح افزایش ظرفیت آن

سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,243

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICEC09_343

تاریخ نمایه سازی: 14 فروردین 1386

چکیده مقاله:

در این مقاله، نتایج مربوط به مطالعات امکان سنجی و نیز درصد افزایش ظرفیت برج جداسازی ایزومرهای بوتیرآلدهاید(Isomer Column) در واحد دو اتیل هگزانول EH) 2) شرکت پتروشیمی اراک ارائه شده است. ابتدا برج ایزومر که در طرح افزایش ظرفیت واحدEH 2 دارای ح ساسیت ویژه ای بوده و از نقاط گلوگاه ی این واح د محسوب می شود، بوسیله نرم افزارهایASPEN PLUS و HYSYS در شرایط طراحی و واقع ی شبیه سازی شد. نتایج حاصل از نرم افزارهای شبیه سا زی در حالت طراحی و واقعی با داده های طراحی و عملیاتی تطاب ق کامل داشت ه، نشان داد که نرم افزارها با دقت بالایی رفتار برج را پیش بینی می نما یند. سپس چهار پارامتر موثر بر افزایش ظرفیت بر ج، شامل فشار عملیات ی، محل سینی خوراک ، نسبت ایزومر در خوراک و میزان سردسازی(Subcooling) جریان برگشتی و نیز دامنه تغییرات هر یک مشخص گردید. بعد از تعیین تاب ع هدف - بیشینه کردن میزان خوراک برج - و تعریف محدودیت های برج (توان سرمایش کندانسور و گرمایش ریبویلر، خلوص محصولات و ماکزیمم درصد طغیا ن)، در مرحله اول فشار عملیاتی بهینه برج به دست آمد. در مراحل بعد، بهینه سازی سه پارامتر دیگر در فشار بهینهKPa) 140 ) انجام شد. با تلفیق نمودارهای متعدد حاصل از بهینه سازی، میزان افزایش ظرفیت برج ایزومر به ازای نسبت های مختلف ایزومر در خوراک به دست آمد. برای بررسی نتایج پروژه، عملیات اجرای آزمایشی(Test Run) افزایش ظرفیت برج ایزومر با همکاری اداره مهندسی فرآیند و نیز بهره برداری واحدEH 2 طی ٢ روز در خرداد ماه ۱۳۸۳ انجام گردید. داده های عملیاتی حاصل از،Test Run نتایج مطالعات طرح افزایش ظرفیت برج ایزومر را تایید نمود.

کلیدواژه ها:

شبیه سازی ، بهینه سازی ، جداسازی ، واحد دو اتیل هگزانول ، برج ایزومر

نویسندگان

فرجام جاوید

واحد تحقیق و توسعه شرکت پتروشیمی اراک

سعید علامه نژاد

واحد تحقیق و توسعه شرکت پتروشیمی اراک

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ همنکنگره ملی مهندسی شیمی ایران، دانشگاه علم و صنعت ...
  • Davy Process Technology PFD and P&ID of 2EH Plant, Arak ...
  • Himmelblau D.M., Edgar T.F., Ladson L.S., *Optimization _ Chemical Proces ...
  • Kister H.Z., ،5Distillation Design, McGraw-Hil Inc., New York, 1992. ...
  • Vanderplaats G.N., ،^Numerical Optimization Techniques for Engineering Design, McGraw- Hill ...
  • Lieberman P.N., Lieberman E.T., 4A Working Guide to Process Equipment" ...
  • Kister H.Z., ،5Distillation Operation?, McGraw-Hil Inc., New York, 1990. ...
  • نمایش کامل مراجع