بررسی کارایی فرآیندهای 2UV/H2O2/Fe(III) , UV/H2O و UV/H2O2/Fe(III)/Oxalate در حذف ماده رنگزای اسید قرمز ۱۴ از آبهای آلوده

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,577

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICEC11_340

تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1386

چکیده مقاله:

اسید قرمز ١٤ یکی از مهمترین و پرمصر فترین مواد رنگزای اسیدی مورد استفاده در صنایع رنگرزی و نساجی برای تهیه الیاف قرمز رنگ م یباشد. در این کار پژوهشی کارایی فرآیندهای مختلف اکسایش پیشرفته 2 UV/H2O UV/H2O2/Fe(III)/Oxalate وUV/H2O2/Fe(III) , در حذف ماده رنگزای اسید قرمز ۱۴ از آب آلوده مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. منبع نورUV مورد استفاده لامپ W) UV-C 30 ) بود. نتایج آزمایشات نشان داد که در مدت زمان ۲ دقیقه از واکنش کارایی فرآیندهای مختلف بدین ترتیب می باشد: 2 .UV/H2O2/Fe(III)/Oxalate > UV/H2O2/Fe(III) > UV/H2O در فرآیندUV/H2O2/Fe(III) میزان حذف رنگ تحت تأثیر مقدار Fe(III) غلظت اولیه رنگ و مدت زمان تابش نور ، UV م یباشد. ثبت طیفهای جذبی و اندازه گیرِی مقادیر کل کربن آلی(TOC) یک نمونه پساب حقیقی نساجی قبل و بعد از فرآیند تصفیه به روشUV/H2O2/Fe(III)/Oxalate نشان داد که حذف ماده رنگزای فوق از پساب حقیقی نساجی به روش مذکور امکان پذیر می باشد.

کلیدواژه ها:

اسید قرمز ١٤ - رنگزدایی- فرآیندهای اکسایش پِیشرفته- پساب نساجی

نویسندگان

نظام الدین دانشور

استاد گروه شیمی کاربردی و مهندسی شیمی دانشگاه تبریز

داریوش سالاری

دانشیار گروه شیمی کاربردی دانشگاه تبریز

علیقلی نیایی

استادیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه تبریز

علیرضا ختائی

دانشجوی دوره دکترای گروه شیمی کاربردی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :