مطالعه اثرات عوامل اقلیمی وعناصر هواشناسی در معماری و احداث ساختمان با رویکرد اقلیم و پیش بینی وضع هوا

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 436

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICONF01_403

تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394

چکیده مقاله:

بدون تردید، عوامل مختلف هواشناسی در طراحی و احداث ساختمانها از اهمیت به سزائی برخوردار است . اطلاع از وضعیت پارامترهای هواشناسی محل ساخت بنا اعم از میزان بارندگی ، درجه حرارت، رطوبت هوا ،سمت و سرعت باد ، پدیده های زیانبخش جوی اعم از رگبارهایشدید ، بادهای شدید، ناپایداری های محلی ، یخ بندان ها ، برف های سنگین ، و امواج گرمائی ، و.. همگی بایستی قبل از طراحی یک بنا موردبررسی و مطالعه قرار گیرد و در طراحی مورد توجه قرار گیرند بطوریکه طراحی اجزا ساختمان با درنظر گرفتن این پارامترها صورت گیرد. بدیهی است در صورت توجه به این مواردبه ویژه مقادیر حدی )فرین ها ( هرکدام می تواند به پایداری و دوام ساختمان بعد از احداث در مقابل رخداد هایاحتمالی بلایای جوی و اقلیمی منطقه شده و نیز باعث کاهش اتلاف انرژی در هنگام بهره برداری شود . علاوه بر اهمیت عوامل اقلیمی ، اطلاع وتوجه به وضعیت جوی در زمان احداث بنا و تدابیر و آمادگی های لازم در هنگام عملیات عمرانی و نیز تنظیم و تطبیق حداکثری فعالیتهای پروژه باوضعیت پیش بینی شده هواباعث جلوگیری از خسارات احتمالی در حین اجرا از قبیل جلوگیری از هدر روی مصالح ساختمانی و اتلاف وقت در پروژه ها خواهد شد ، بارزترین مثال در این مورد توجه به پیش بینی های سیل برای کارگاه های سد سازی در مسیل رودخانه ها است که باعثجلوگیری از خسارت بر تجهیزات قابل انتقال و نیز تلفات انسانی می شود .در این مقاله سعی می گردد اهمیت توجه به داده های بلند مدت اقلیمی و آینده نگری های وضع هوا به نقش مهم دانش هوا شناسی و اقلیم شناسی در عملیات عمرانی پرداخته شود

نویسندگان

صیاد خشتکاری ثانی

رئیس گروه تحقیقات هواشناسی کاربردی آذربایجان غربی

صادق ضیائیان

مدیر کل هواشناسی آذربایجان غربی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مشیری شهریار "طراحی پایدار بر مبنای اقلیم گرم و مرطوب ...
  • نجار سلیقه محمد . "مدل سازی مسکن همساز با اقلیم ...
  • فرج زاده اصل منوچهر، قربانی احمد، لشکری حسن، "بررسی انطباق ...
  • لشگری حسن، پورخادم نمین زهرا _ بهیته سازی جهت گیری ...
  • طاووسی تقی، عطائی هوشمند "اقلیم و معماری مدارس نو ساز ...
  • سازمان هواشناسی کشور اطلاعات آماری سال 2014 ...
  • مدیریت بحران استانداری آذربایجان غربی سالنامه آماری خسارات 90تا94 استان ...
  • نمایش کامل مراجع