مطالعه و ارزیابی عملکرد دهیاران در مدیریت توسعه پایدار روستایی مطالعه موردی : بخش رودبار قصران (برگرفته از پایان نامه کارشناسی ارشد)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 510

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NICONF03_252

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

چکیده مقاله:

اگر امروزه توسعه روستایی را راهبردی بدانیم که به منظور بهبود زندگی اقتصادی، اجتماعی، محیطی و . . . گروه خاصی از مردم بهمرحله اجرا در آمده است، در این صورت رابطه معناداری میان شرح وظایف دهیاران وتوسعه روستایی قابل مشاهده می باشد . در اینپژوهش بر آن هستیم تا اهدافی را که توسعه روستایی به دنبال آن است و از استقرار دهیاران در روستاها انتظار می رود، مورد بررسیقراردهیم.در این راستا عملکرد دهیار یها در قالب چهار شاخص اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، خدماتی وکالبدی – فیزیکی موردبررسی قرار گرفته ، به نحوی که هدف پژوهش حاضر ارزیابی عملکرد دهیاری ها در فرآیند توسعه پایدار روستاهای بخش رودبارقصران می باشد.جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دو گروه دهیاران و خانوار های روستا های دارای دهیاری در بخش رودبار قصراناست .نوشتارحاضر ،حاصل یک پژوهش کتابخانه ایی ، میدانی ،تهیه و تکمیل پرسشنامه و توزیع آن بین دهیاران و خانوار ها می باشد.بااستفاده از فرمول کوکران 376 خانوار به عنوان حجم نمونه مشخص شد و تجزیه و تحلیل اطلاعات از طریق آزمون ویلکاکسون وفریدمنبا استفاده از نرم افزار spss انجام شده است . نتایج حاصله حاکی از آن است، بین عملکرد دهیاران و توسعه پایدار روستایی رابطهمعناداری وجود دارد ودر بحث اهمیت دادن دهیار به شاخص های چهارگانه، شاخص کالبدی – فیزیکی بالاترین درجه اهمیت وشاخص اقتصادی کمترین درجه را به خود اختصاص داده است . همچنین در بحث عملکرد دهیاران، شاخص خدماتی بالاترین وشاخص اقتصادی کمترین رتبه را به خود اختصاص داده است.

نویسندگان

محبوبه عباسیان

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه جغرافیا، تهران، ایران

لیلا پناهی

نویسنده مسئول- دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه جغرافیا، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بیات، مقصود، کرمی نسب، صدیقه، میرزاییان، بتول، چالشها و چشم ...
  • رضوانی، محمدرضا، مقدمه ایی بر برنامه ریزی روستایی در ایران، ...
  • -رکن الدین افتخاری، عبدالرضا، نگرشی نو به مدیریت روستایی با ...
  • سایت شهرداری رودبار قصران http : //www. gh asranshalrdar .ir، ...
  • -صیدایی، سیداسکندر، برنامه ریزی روستایی در ایران، 1، 1، اصفهان، ...
  • عنابستانی علی اکبر، حاتمی نژاد حجت، مدیریت نوین روستایی و ...
  • نمایش کامل مراجع