عملکرد گل های گلایکولی در جلوگیری از تورم شیل ها

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,441

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NIPC01_044

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1393

چکیده مقاله:

برای حل مشکلات حفاری در لایه های شیلی، از سیالات حفاری پایه روغنی استفاده می شود. این سیالات علاوه بر خاصیت پایدارسازی مناسب، مزایای دیگری همچون روانکاری، پایداری حرارتی و جلوگیری از چسبندگی را نیز دارا می باشند. در حقیقت اینخصوصیات در طراحی سیالات پایه آبی بازدارنده جدید به عنوان هدف در نظر گرفته می شوند. امروزه استفاده از این نوع سیالات به دلیلهزینه بالا، مشکلات زیست محیطی، مشکلات مربوط به دفع پسماند و مسائل مربوط به سلامتی و ایمنی با محدودیت هایی روبرو شده است. لذا سیال حفاری پایه آبی که شبیه به یک گل روغنی عمل کند به عنوان هدف نهایی در صنعت حفاری به حساب می آید. بطور کلی، پایدارسازی شیل و روانکاری مناسب، به عنوان دو شاخص مهم جهت ارزیابی چگونگی عملکرد یک سیال حفاری پایه آبی مناسب به شمار می آیند. در واقع، هنگامی که شیل در معرض سیال حفاری پایه آبی معمولی قرار می گیرد، تمایل به جذب سریع آب از سیال حفاری را داشته که نتیجه ی آن، پدیده متورم یا پراکندگی شیل می باشد. که در نهایت این پدیده ها، گلی شدن مته،)Bit ballingعدم انسجام کنده ها، گشاد شدگی چاه، تنش پیچشی و کششی زیاد و گیر لوله هارا منجر خواهند شد. به منظور جلوگیری از مشکلات یاد شده مواد شیمیایی متعددی به کار گرفته می شوند. سیستم گلایکول و پلی گلایکول در ترکیب باKCl و یکKCl پلیمر در میدان نفتی به کار گرفته شد که نتایج موفقیت آمیزی را به همراه داشت و در شرایط خاصی که آزمایش ها بر روی مغزه ها نشان از جواب مثبت بر روی شیل ها داشته باشند، می توان از آنها استفاده کرد. در این مقاله به معرفی گل گلایکولی به عنوان یک جایگزین مناسب، برای سیالات پایه روغنی می پردازیم.

نویسندگان

محمدنبی داورپناه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی حفاری و بهره برداری نفت- دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

خلیل شهبازی

دکترای مهندسی نفت و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سیستم سیال حفاری گلایکولی، شرکت ملی حفاری ایران، عماد کاوه ...
  • Darley, H.C.H. and Gray, George R:"" Composition and Properties of ...
  • M.S. Aston, BP Exploration, and G.P. Elliott, BP Chemicals, " ...
  • .3- Baker Hughes INTEQ, " AQUA-DRILL: Glycol Technology Systems, " ...
  • The Possibility of Replacing Oil-Based Mud with the Env i ...
  • http ://www. bakerhughes _ com/dri l l in gflu ids/water_b ...
  • نمایش کامل مراجع