مدلسازی تاثیر حذف مئاندر بر الگوی جریان رودخانه با استفاده از نرم افزار CCHE2D (مطالعه موردی: رودخانه کارون و حذف مئاندرهای چنیبیه و کریشان 2 واقع در پایین دست شهر اهواز)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 770

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NMCE01_006

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

چکیده مقاله:

از جمله اقدامات در جهت اصلاح و بهسازی مسیر رودخانه ها حذف پیچانرودها و ایجاد میانبر مناسب است که افزایش شیب خط انرژی و نهایتاً افزایش ظرفیت انتقال و آبگذری رودخانه را بدنبال دارد. این پدیده برای رودخانه هایی که در مجاورت شهرها قرار دارند و احتمال وقوعسیلاب و طغیان رودخانه ها به درون شهر وجود دارد قابل بررسی است. رودخانه کارون واقع در استان خوزستان در محدوده ی مورد مطالعهالگوی پیچانرودی را تجربه نموده است و همچنین با توجه به تشکیل جزائر و رسوبگذار بودن رودخانه در محدوده ی شهر اهواز، موجب می شودکه افزایش تراز آب در سیلابهای رخ داده متوجه شهر باشد. لذا در این مطالعه با استفاده از نرم افزار دو بعدی CCHE2D با فرض احداث میانبراقدام به حذف پیچانرودهای چنیبیه و کریشان 2 شده است، بررسی نتایج هیدرولیکی رودخانه نشان می دهد که حذف مئاندر موجب افزایششیب خط انرژی رودخانه، سرعت جریان و در نتیجه ظرفیت آبگذری رودخانه می گردد. با توجه به پیشبینی مدل متوسط سرعت جریان 50درصد نسبت به مسیر موجود افزایش می یابد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سجاد زمان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

محمود شفاعی بجستان

استاد گروه سازه های آبی دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز،

فرهاد خام چین مقدم

استادیارگروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :