بررسی ارقام گلرنگ در کشت بهاره تحت شرایط دیم در مزارع زارعین

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,045

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_018

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

تحقیق در سال زراعی 87-1386 با استفاده از 8 ژنوتیپ گلرنگ در 2 منطقه شیروان و بجنورد به صورت کشت بهاره و در شرایط دیم استان خراسان شمالی انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تجزیه واریانس مرکب داده ها نشان داد صفات عملکرد دانه، ارتفاع بوته و تعداد روز تا گلدهی در سطح 1% و تعداد قوزه در بوته در سطح 5% در دو مکان اختلاف معنی دار داشتند و تنها صفت وزن هزار دانه، تحت تاثیر مکان آزمایش قرار نگرفت. در این آزمایش، بین حداقل دو ژنوتیپ از لحاظ عملکرد دانه و وزن هزار دانه اختلاف معنی داری وجود دارد. مقایسه میانگی ن عملکرد دانه ژنوتیپ ها در دو مکان، مشخص نمود که مشابه با نتایج تجزیه های جداگانه در دو منطقه ی بدرانلوی شهرستان بجنورد و لوجلی در شهرستان شیروان، در تجزیه مرکب نیز سه ژنوتیپ: تحت شماره 47 با 445/65 کیلو گرم در هکتار، و لاین تحت شماره 411 با 411/75 کیلو گرم در هکتار و رقم Syrian با 427/3 کیلو گرم در هکتار، نسبت به بقیه ژنوتیپ ها از عملکرد دانه بیشتری برخوردار بودند و اختلاف معنی داری با ژنوتیپ های دیگر داشتند. سه ژنوتیپ نسبتا پرمحصول این آزمایش جزو ژنوتیپ های بدون خار گلرنگ می باشند. بیشترین عملکرد دانه را ژنوتیپ شماره 411 در منطقه بدرانلو از دهستان های بجنورد داشت (618/5 کیلو گرم در هکتار). نتایج مقایسه گروهی (اورتوگونال) ژنوتیپ های خاردار در برابر ژنوتیپ های بدون خار گلرنگ، نشان داد که ژنوتیپ های بدون خار گلرنگ از برتری معنی داری برخوردار بودند. تجزیه همبستگی نشان داد که عملکرد دانه با وزن هزار دانه همبستگی مثبت و معنی دار ( r =0/768) و با تعداد دانه در قوزه همبستگی منفی معنی داری داشت .( r =0/757)

نویسندگان

مسعود اسکندری تربقان

عضو هیات علمی و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی

مهرنوش اسکندری تربقان

عضو هیات علمی و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alizadeh, _ and Carapetian, J. 2005. Genetic variation in _ ...
  • Patil, H.P. 1997. Yield component analysis in safflower. Annuals of ...
  • نمایش کامل مراجع