بررسی اثر تراکم بوته بر عملکرد و اجزای عملکرد کلزا در شرایط دیم

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 976

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_019

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور تعیین لاین و تراکم بوته مناسب کلزا در شرایط دیم معتدل سرد، این آزمایش به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار به مدت دو سال با دو عامل اجرا گردید. عاملهای آزمایش شامل ارقام کلزا (A) در دو سطح (A1= Bard 1, A2=Hyola 401) و میزان بذر ( B) در پنج سطح B1=2, B2=3.5, B3=5, B4=6.5, B5=8 Kg/ha) بود. نتایج تجزیه مرکب داده های دو ساله آزمایش نشان داد که اثر فاکتور رقم بر کلیه صفات در سطح 1% معنی دار بود. اثر میزان بذر بر صفات تعداد روز تا رسیدن، تعداد روز تا شروع گلدهی و درصد سبز در سطح 1% معنی دار بود. رقم بارد وان با عملکرد دانه 314 کیلو گرم در هکتار از رقم هایولا 401 (با کیلوگرم در هکتار) عملکرد دانه بیشتری تولید کرد. بیشترین عملکرد دانه ( 326 کیلو گرم در هکتار) از میزان 6/5 کیلو گرم بذر در هکتار بدست آمد. بر طبق نتایج این آزمایش، میزان بذر 6/5 کیلو گرم در هکتار و نیز رقم زودرس باردوان برای مناطق دیم معتدل سرد و کم باران (دارای شرایط آب و هوایی مشابه شهرستان شیروان) پیشنهاد می گردد.

نویسندگان

مسعود اسکندری تربقان

عضو هیات علمی و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی

مهرنوش اسکندری تربقان

عضو هیات علمی و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :