بررسی سازگاری و پایداری عملکرد دانه و روغن ارقام ولای نهای بی خار گلرنگ پاییزه تحت شرایط دیم در مناطق معتدل سرد کشور

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 829

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_020

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور ارزیابی لاین های بی خار گلرنگ در کشت پاییزه در شرایط دیم آزمایشی با سه تکرار در قالب طرح بلوک ها کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات دیم شیروان از استان خراسان شمالی و دو ایستگاه سرارود کرمانشاه و شیروان چرداول ایلام طی سال های زراعی 85-1384، 86-1385 و 87-1386 اجرا شد. 15 رقم و لاین برتر بی خار گلرنگ همراه با لاین محلی اصفهان به عنوان لاین شاهد از لحاظ برخی خصوصیات زراعی مورد بررسی قرار گرفت. پس از تجزیه واریانس ساده صفات زراعی، تجزیه واریانس مرکب با فرض ثابت بودن اثر ژنوتیپها و تصادفی بودن اثر سالها انجام شد . نتایج تجزیه واریانس مرکب عملکرد دانه نشان داد که اثرات ژنوتیپ، محیط و اثر متقابل ژنوتیپ در محیط در سطح احتمال 1 درصد معنی دار می باشد. بیشترین میزان محصول دانه به ژنوتیپ 47 و 411 (به ترتیب 931/71 و 812/78 کیلوگرم در هکتار) تعلق داشت. برای تعیین پایداری عملکرد دانه از شاخص لین و بینز (Pi)، ضریب تغییرات محیطی ( CV) و روش رتبه ( Rank) استفاده شد. روش رتبه بندی، پایداری عملکرد ژنوتی پهای 47 و 411 را تایید کرد. پایداری عملکرد ژنوتیپ 47 با روش ضریب تغییرات محیطی و شاخص Pi تایید شد..

نویسندگان

مسعود اسکندری تربقان

عضو هیات علمی و محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :