بررسی سرعت پر شدن دانه و روند تغییر بین صفات در ژنوتیپ های مختلف کنجد تحت سطوح متفاوت کود روی در جیرفت

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 884

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_056

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور بررسی روند سرعت پر شدن دانه و تغییرات بین صفات در ژنوتیپ ها ی مختلف کنجد تحت سطوح متفاوت کود روی ، آزمایش در شهرستان جیرفت به اجرا در آمد . فاکتورهای آزمایش شامل کود روی در سه سطح (یک بار محلول پاشی ، دوبار محلول پاشی و سه بار محلول پاشی با غلظت 3 در هزار ) وژنوتیپ های مختلف کنجد ( شامل توده های مرکزی، شهر بابک، شیراز، دزفول، جیرفت، سیرجان، گرگان، اردستان و ارزوئیه ) بودند . نتایج همبستگی بین صفات در سطوح مختلف کودی نشان داد که عملکرد دانه با شاخص برداشت تعداد کپسول در بوته ، تعداد شاخه فرعی و تعداد دانه در کپسول همبستگی مثبت و معنی داری نشان داد. در مقایسه همبستگی میان صفات در سه سطح مختلف محلول پاشی، در تیمار دوبار محلول پاشی همبستگی بین صفات نسبت به سایر سطوح بیشتر بوده و همچنین در این تیمار نسبت صفات معنی دار شده بیشتر از سایر سطوح کودی بود. بر اساس نتایج تجزیه رگرسیون خطی چند متغییره در سطوح مختلف کودی، در تیمار یک بار محلول پاشی صفات شاخص برداشت و عملکرد بیولوژیک و در تیمار دوبار محلول پاشی، شاخص سطح برگ و در تیمار سه بار محلول پاشی، صفات تعداد دانه در کپسول، تعداد شاخه فرعی و تعداد کپسول در شاخه اصلی مهمترین صفات تأثیر گذار برعملکرد دانه تحت سطوح مختلف کودی بودند . نتایج رگرسیون لجستیک نشان داد که حداکثر سرعت پر شدن دانه به تیمار کودی سه بار محلول پاشی و توده جیرفت تعلق دارد .

کلیدواژه ها:

ژنوتیپ های مختلف کنجد ، روی ، سرعت پر شدن دانه

نویسندگان

صالحه بهره مند

دانشجو کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

قاسم محمدی نژاد

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

عنایت الله توحیدب نژاد

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسن فرحبخش

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - اصفهانی، _ . بررسی روابط همبستگی و دوره پر ...
  • - برادران، ب و همکاران. 1385. بررسی روابط همبستگی و ...
  • ق- خیر خواه زویاری، م . 1383 . بررسی روابط ...
  • - سعیدی، ق، و الف، صدقی . 1386 . تاثیر ...
  • صبوری، ح . 1383 . مقایسه مدل های رگرسیون لجستیک ...
  • T A. T'. b ham _ 1989 . Re spo ...
  • نمایش کامل مراجع