مطالعه عملکرد و اجزای عملکرد دانه ژنوتیپهای آفتابگردان (Helianthus annuus L.) در واکنش به تغییر تراکم بوته و آرایش ردیفهای کاشت

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,241

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_097

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور بدست آوردن تراکم و آرایش کاشت مناسب برای ژنوتیپ های آزاد گرده افشان لاکومکا و مستر و دو رگه جدید هایسون 36 آزمایشی در تابستان 1386 و بصورت کرت های خرد شده- فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کبوتر آباد اصفهان انجام شد. دو آرایش کاشت یکی با فاصله ردیف 60 سانتیمتر و یک خط کاشت روی پشته و دیگری با فاصله ردیف 75 سانتیمتر با دو ردیف کاشت در دو طرف پشته ها در کرتهای اصلی قرار داده شده و تراکم های 10 ،8 و 12 بوته در متر مربع از سه رقم لاکومکا، مستر و هایسون 36 به صورت فاکتوریل به کرتهای فرعی اختصاص داده شدند. نتایج آزمایش نشان داد که در هر دو آرایش کاشت، عملکرد دانه و روغن با افزایش تراکم بوته زیاد شد. بیشترین عملکرد دانه و روغن در تیمار با تراکم 12 بوته در متر مربع و الگوی کشت دو ردیفه بدست آمد. با توجه به تاثیر معنیدار تراکم بوته بر اجزای عملکرد دانه مشاهده شد که با افزایش تراکم، وزن هزار دانه، تعداد دانه در طبق و همچنین، قطر طبق ها کاهش مییابد. در کل، مشاهده شد که با کاشت رقم مستر در دو طرف پشته های 75 سانتیمتری و با تراکم 12 بوته در متر مربع میتوان به بیشترین عملکرد دانه ) 4780 کیلو گرم در هکتار( و روغن ) 2156 کیلو گرم در هکتار( در کشت تابستانه آفتابگردان در اصفهان دست یافت.

نویسندگان

مهدی جوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه گیلان

محسن زواره

استادیار فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشگاه گیلان

بهرام مجد نصیری

پژوهشیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جتی م ر. ق9. تاثیر آرایش کاشت بر رشد، عملکرد ...
  • شبستری م. م. و م. مجتهدی: 1368. فیزیولوژی گیاهان زراعی ...
  • Barros, J. F. C., M. de Carvalho, and G. Basch. ...
  • نمایش کامل مراجع