بررسی و تعیین اثر صفات موثر بر عملکرد روغن در ارقام بادام زمینی (Arachis hypogaea L.) به کمک تجزیه ضرایب مسیر (علیت)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 988

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_166

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور تعیین همبستگی بین صفات عملکرد روغن و اجزای عملکرد و همچنین بررسی میزان اثرات مستقیم و غیرمستقیم آنها بر عملکرد، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار بر روی 40 ژنوتیپ بادامزمینی در سال زراعی 1386 در مزرعه تحقیقات توتون رشت به اجرا گذاشته شد. صفات مرتبط با عملکرد در طی دوره رویش و پس از برداشت اندازهگیری شدند. به منظور ایجاد یک سیستم علت و معلولی و شناسایی و حذف صفاتی که نقش چندانی در عملکرد ندارند، از روش رگرسیون گام به گام استفاده شد. در این مدل، عملکرد روغن به عنوان متغیر وابسته در مقابل عملکرد دانه، درصد روغن و درصد مغزدهی به عنوان متغیرهای مستقل با ضریب تبیین R2 ═0/995 قرارگرفت. با استفاده از تجزیه علیت، ضرایب همبستگی بین متغیر وابسته (عملکرد روغن) و متغیرهای مستقل به اثرات مستقیم و غیرمستقیم تفکیک شدند. نتایج تجزیه علیت عملکرد روغن نشان داد که که بیشترین اثر مستقیم (P =0/928) مربوط به صفت عملکرد دانه بود. درصد روغن با اثر مستقیم 0/421 به عنوان دومین صفت در تجزیه علیت روغن قرار گرفت و صفت نسبت مغزدهی، اثر مستقیم ناچیزی (P =0/025) بر عملکرد روغن داشتند. با توجه به نتایج بدست آمده میتوان صفات عملکرددانه،درصد روغن و درصد مغزدهی، را به عنوان شاخص های مناسبی برای عملکرد روغن در ارقام بادام زمینی در نظر گرفت.

کلیدواژه ها:

بادامزمینی ، عملکرد روغن ، همبستگی صفات ، رگرسیون گام به گام و تجزیه ضرایب مسیر(علیت)

نویسندگان

منیره سعیدنیا

کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

حسین امامی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

رحیم هنرنژاد

استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

مسعود اصفهانی

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :