ارزیابی اثر تراکم گیاهی بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام جدید آفتابگردان

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 896

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_208

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

آفتابگردان (Helianthus annus L) یکی از مهمترین گیاهان روغنی در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد.افزایش تولید در آفتابگردان از طریق انتخاب ارقام زراعی مناسب و ایجاد شرایط مناسب برای رشد، با تنظیم جمعیت گیاهی ممکن است. در این تحقیق، به منظور ارزیابی اثر تراکم گیاهی بر ارقام جدید آزاد گرده افشان آفتابگردان آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو فاکتور تراکم بوته در 4 سطح (8، 12، 10 و 14 گیاه در متر مربع) و ارقام (Sup.Armky-19، Sup.Prog.sh-85 و S1Re85Es1) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار در اصفهان اجرا گردید.در طول دوره رشد، یادداشت برداری های لازم از مراحل فنولوژیک براساس الگوی ارائه شده توسط اشنایتر میلر( 1981 )انجام گرفت که شامل مرحله ستاره ای شدن، غنچه دهی، مرحله 70 درصد گلدهی، گلدهی کامل ومرحله رسیدگی بودند.در پایان دوره رشد نیز صفات ارتفاع گیاه، قطر طبق، قطر پوکی طبق، وزن هزار دانه و عملکرد دانه ( kg/hec ) تعیین وثبت گردید.نتایج تجزیه واریانس صفات نشان داد که اثر تراکم بوته برروی همه صفات مورد بررسی در سطح احتمال 1 درصد معنی دار است. ژنوتیپ های مورد بررسی نیزتنها از نظر صفت عملکرد دانه فاقد تفاوت معنی دار بودند. مقایسه میانگین صفات براساس آزمون LSD نشان داد که واریته Sup.Prog.sh-85 از نظر زمان رسیدگی، قطر طبق و وزن هزار دانه در گروه اول قرار دارد.همچنین این واریته به طور معنی دارقطر پوکی طبق کوچکتری نسبت به دو واریته دیگر داشت. بنابراین می توان واریته Sup.Prog.sh-85 را به لحاظ برتر بودن صفات مرتبط با عملکرد وزورسی به عنوان ژنوتیپ مطلوب برگزید. بیشترین عملکرد دانه در تراکم 12 بوته در متر مربع بدست آمد. بنابراین می توان این تراکم را به عنوان تراکم مطلوب در نظر گرفت.

نویسندگان

زهرا عباسی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

بهرام مجد نصیری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Goskoy, A.T., Z.M. Turan and E.Acikgoz, 1998.Effect of planting date ...
  • Pacacci, G., and F.Martiganano. 1975. Effect of sowing density and ...
  • 69a 1.73a 1.63ab 1.48b 0.17 ...
  • نمایش کامل مراجع