تاثیر تنظیم کننده های رشد بر درصد و سرعت جوانه زنی در گیاه روغنی کنجد

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 767

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_307

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

میزان روغن دانه کنجد از 45 تا بیش از 60 درصد متغیر است که حاوی 32 تا 54 درصد اسید اولئیک، 37 تا 59 درصد اسید لینولئیک 8 تا 11 درصد اسید پالمتیک و 3 تا 6 درصد اسید استئاریک و فاقد اسید لینولنیک و کلسترول میباشد. به منظور افزایش درصد و سرعت جوانه زنی، آزمایشی در قالب طرح ، کاملا تصادفی در چهار تکرار بر روی کنجد انجام شد. برای این منظور بذور کنجد با بنزیل آدنین، ایندول بوتیریک اسید و جیبرلیک اسید با غلظتهای 50، 100 و 200 ppm پیش تیمار شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین تیمارها به لحاظ درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، شاخص جوانه زنی، طول ریشه چه و طول ساقه چه اختلاف معنی داری وجود ندارد. اما برای صفت نسبت ریشه به اندام هوایی(R/S) در سطح احتمال 5 درصد بین تیمارها اختلاف معنیداری وجود داشت. مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون دانکن نشان داد که بیشترین نسبت ریشه به اندام هوایی (R/S) 1/2535 مربوط به تیمار بنزیل آدنین با غلظت 200 ppm و کمترین نسبت ریشه به اندام هوایی (R/S) 0/6352مربوط به تیمار جیبرلیک اسید با غلظت 50 ppm بود. در کل نتایج بیانگر عدم وجود توازن بین تنظیم کنندههای رشد و غلظتهای مختلف آنها با همدیگر می باشد

نویسندگان

احد مطلبی

کارشناس ارشد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی و دانشجوی دکتری

سمیه سودمند

دانش آموخته کارشناسی زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

سمیه مصطفی زاده شاه بنده لو

دانش آموخته کارشناسی زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

زینب نوروزی دیلمقانی

دانش آموخته کارشناسی زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :