مطالعه تنوع ژنتیکی ارقام و لای نهای کلزا در منطقه کرج و شیراز

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 750

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP03_213

تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390

چکیده مقاله:

به منظور بررسی روابط عملکرد و اجزای عملکرد دانه و تنوع ژنتیکی در کلزا، آزمایشی در ساال زراعی 89-88 در دو منطقه کرج و شیراز انجام شد. در این آزمایش تعداد ده ژنوتیپ کلزا تحت شرایط نرمال رطوبتی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. صفات مورد مطالعه شامل عملکرد دانه در کرت، تعداد روز تا 50 درصد گلدهی، شاخص برداشت، وزن صد دانه، تعداد غلاف در ساقه اصلی، طول غلاف، تعداد دانه در غلاف و ارتفاع بوته بودند. نتایج تجزیه واریانس صفات در منطقه شیراز نشان داد که صفات عملکرد دانه در کرت، تعداد روز تا 50 درصد گلدهی و طول غلاف دارای اختلاف معنی داری در سطح احتمال پنج درصد بودند. در منطقه کرج تمامی صفات به جز صفات تعداد روز تا 50 درصد گلدهی، شاخص برداشت و وزن صد دانه در سطح احتمال پنج درصد دارای تنوع معنی داری بودند. در تجزیه به عامل ها در هر دو منطقه 4 عامل اول بیش از 70 درصد واریانس دادهها را پوشش دادند. در منطقه کرج در فاکتور اول صفات تعداد غلاف در ساقه اصلی و ارتفاع بوته بیشترین تاثیر را داشته و به نام فاکتور بوته نامگذاری شد و صفات عملکرد دانه در کرت و تعداد دانه در غلاف بیشترین تاثیر را بر روی فاکتور دوم گذاشته و به نام فاکتور عملکرد نامگذاری شد. در فاکتور سوم صفات طول غلاف و تعداد دانه در غلاف بیشترین اثر را داشته و به نام فاکتور خصوصیات غلاف نامگذاری شد. همچنین صفات عملکرد دانه در کرت و وزن صد دانه بیشترین اثر را بر روی فاکتور چهارم داشته و به نام فاکتور دانه نامگذاری شد. در منطقه شیراز نتایج تجزیه به عامل ها نشان داد که در فاکتور اول صفات تعداد روز تا 50 درصد گلدهی و ارتفاع بوته بیشترین اثر را داشته که به نام فاکتور خصوصیات بوته نامگذاری شد. صفات طول غلاف و شاخص برداشت بیشترین تاثیر را بر روی فاکتور دوم داشت که به نام فاکتور طول غلاف و در فاکتور سوم صفات عملکرد دانه در کرت و تعداد غلاف در ساقه اصلی بیشترین اثر را داشته که به نام فاکتور عملکرد نامگذاری شدند. همچنین صفات شاخص برداشت و تعداد دانه در غلاف بیشترین اثر را بر روی فاکتور چهارم داشته که به همین دلیل به نام فاکتور شاخص برداشت نامگذاری شد.

کلیدواژه ها:

کلزا ، تنوع ژنتیکی ، تجزیه به عامل ها

نویسندگان

سیدحبیب شجاعی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

خداداد مصطفوی

استادیاراصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

منوچهر خدارحمی

استادیاراصلاح نباتات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

مهدی زارع

استادیار اصلاح نباتات دانشگاه آزاد فیروزآباد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - صادقیان مطهر، ی. 1387. اصلاح گیاهان زراعی، نشر آموزش ...
  • - قدمی، ن. 1389. زراعت و اصلاح کلزا (کاشت، داشت، ...
  • -Roy, D. (2000). Plant breeding analysis and exploition of variation, ...
  • Islamic Azad University - Firuz Abad Branch _ Corresponding E-mail ...
  • نمایش کامل مراجع