ارزیابی بنیه بذر برخی ارقام تجاری سویا با آزمون تجزیه و تحلیل رشد گیاهچه

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 830

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP03_410

تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390

چکیده مقاله:

بمنظور ارزیابی بنیه بذر و گیاهچه ارقام تجاری سویای کشور شامل ویلیامز و تلار با منشا استان گلستان وjk ساری) و 033 با منشاء استان مازندران پژوهشی آزمایشگاهی با اجرای آزمون تجزیه و تحلیل رشد گیاهچه 1389 در آزمایشگاه تجزیه کیفی بذر مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کرج به اجرا در آمد. نمونه بذر های دارای قوه نامیه استاندارد( 85 درصد قوه نامیه)، بالای استاندارد( 90 درصد قوه نامیه) و زیر استاندارد( 80درصد قوه نامیه) تولید سال 88 تحت آزمون بنیه بذر تجزیه و تحلیل رشد گیاهچه با انجام آزمون جوانه زنی استاندارد قرار گرفتند. سپس با تعیین طول و وزن خشک گیاهچه، وزن خشک لپه، طول ریشهچه، طول ساقه چه، وزن خشک ساقهچه و ریشهچه ارزیابی بنیه بذر با آزمون تجزیه و تحلیل رشد گیاهچه انجام شد. تجزیه آماری داده ها به صورت آزمایش فاکتوریل دو عاملی با 12 تیمار( 4 رقم تجاری سویا × 3 قوه نامیه) بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که به جز طول ساقه چه سایر صفات مورد بررسی تحت تأثیر اثر متقابل رقم× قوه نامیه قرار گرفتند. مقایسه میانگین ها نشان داد که بیشترین میزان طول گیاهچه مربوط به رقم 033 با قوه نامیه بالا، بیشترین مقدار وزن خشک گیاهچه و لپه مربوط به رقم ویلیامز با قوه نامیه بالا و کمترین میزان آن ها مربوط به رقم تلار با قوه نامیه پایین بود. همچنین رقم 033 با قوه نامیه بالا دارای بیشترین طول ریشهچه و رقم تلار در سطح پایین قوه نامیه کمترین طول ریشهچه را دارا بود. با کاهش قوهنامیه، از طول ساقهچه کاسته شد و رقم 033 به ترتیب دارای بیشترین و رقم ساری دارای کمترین طول ساقه چه بودند رقم ویلیامز با بالاترین قوه نامیه نیز دارای بیشترین و رقم تلار با پایین ترین قوه نامیه دارای کمترین وزن خشک ساقهچه و ارقام 033 و ویلیامز با قوهنامیه بالا به ترتیب با0/26 و 0/25 گرم دارای بیشترین وزن خشک ریشهچه بودند. بنابراین با کاهش قوه نامیه بذر در ارقام تجاری سویای مورد بررسی،معیارهای بنیه بذر مورد بررسی با آزمون تجزیه و تحلیل رشد گیاهچه کاهش یافتند

کلیدواژه ها:

ارقام تجاری سویا ، قوه نامیه بذر ، بنیه بذر و گیاهچه

نویسندگان

آ حمیدی

استادیارپژوهش

ح پسندیده

دانشجوی کارشناسی ارشد

ر سیدشریفی

دانشجوی کارشناسی ارشد

ص مبصر

مربی پژوهش

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بی نام، (1387). آمار نامه کشاورزی، جلد اول- محصولات زراعی ...
  • دهقان شعار، م. حمیدی، آ و مبصر، ص. 1384. شیوه ...
  • Abdul-Baki, A.A., Anderson, J.D. 1973. Vigor determination in soybean by ...
  • pelohe .c. 1973. see vigor in soybeans. Proceeding _ Soybean ...
  • Elias, S. G. & Copleland, L. O. (2001). Physiological and ...
  • Fontes, L. A. N., Ohlrogge, A. J.1972. Influence seed size ...
  • _ 1992. Prolonging _ _ _ of the _ Seeds ...
  • ISTA. 2008. Proceeding of International Rules for Seed Testing. International ...
  • Steiner, J.J. 1990. Seedling rate of development index : indicator ...
  • TeKrony, D.M., Egli, D.B. 1977. Relationship between laboratory indices of ...
  • Woodstock, I. W. 1969. Seedling growth as a measure of ...
  • نمایش کامل مراجع