آنالیز گیاهان نسل سومT2 کلزای تراریخت شده با ژن های EPSPS جهش دار

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,149

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP03_425

تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390

چکیده مقاله:

علف کش گلایفوسیت به صورت وسیعالطیف و غیر انتخابی در کنترل علفهای هرز مزارع کلزاBrassicanapus L.) که از مهم ترین گیاهان دانه روغنی جهان به شمار میرود، بسیار موثر می باشد و اثرات بازدارندگی خود را بر روی علفهای هرز و گیاه زراعی، از طریق مهار رقابتی آنزیم کلیدی ، napus L.)5-enolpyruvylshikimate-3-EPSPS یا phosphate synthase در مسیر شیکیمات اعمال می نماید. از راهکارهای موجود برای ایجاد مقاومت به علف کش گلایفوسیت استفاده از آنزیمEPSPS جهش یافته درگیاه هدف می باشد. در این راستا، دو جهش (A183T G96A) در ژنepsps جداشده از منبع باکتریایی4610 E. coli توسط روش جهش زایی نقطه ای Mutagenesis) Site Direct ایجاد شده و در گیاه زراعی کلزا تحت پروموترCaMV35S بیان یافته اند. در این پژوهش، از بذورگیاهان T2 برای تولید و آنالیز نسل سوم گیاهان تراریخت استفاده شد. مقاومت به علف کش گلایفوسیت در گیاهچه و قطعات محور زیر لپه مورد بررسی قرار گرفت و تحمل گیاهچه ها در غلظت های 0/1 تا 0/2 میلی مولار علف کش و توسعه کالوس در غلظت 0/05 میلی مولار مشاهده شد. حضور و بیان ژن های جهش یافتهepspsدر این گیاهان با آزمون هایELISA و RT-PCR ، PCRاثبات گردیده و نتایج حاصله بیانگر ایجاد گیاهان تراریخت با میزان مقاومت پایدار نسبت به علف کش گلایفوسیت بودند. در نهایت، محلول پاشی گیاهان تراریخت گلدانی با غلظت های مختلف علف کش صورت گرفت که مشاهدات حاکی از تحمل این گیاهان در دامنه ای حدود2/5-5میلی مولار از علف کش و مقاومت نسبی در غلظت 10 میلی مولار در هر دو نوع از لاین های مورد بررسی بود. البته گیاه تراریخت دارای ساختار ژنی با جهشG96Aدر مقایسه با گیاه تراریخت داری ساختار ژنی با جهش A183T درجات بالاتری از مقاومت را نشان داده که می تواند حاکی از پایداری بیشتر و کارآیی بهتر این نوع جهش، بیان موثرتر آن در سطوح مختلف نسخه برداری و ترجمه ونیز جایگزینی مناسب تر آن در طی فرآیند تراریختی باشد. .

نویسندگان

مینا سمیعی فراهانی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ، تهران، ایران

امیر موسوی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ، تهران، ایران

علی هاتف سلمانیان

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری ، تهران، ایران

حبیب اله سمیع زاده لاهیجی

دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ جنوبی، پریسا، 1383، بهینه سازی کشت در شیشه و ...
  • جنوبی، پریسا، 1387، تراریختی کلزا (Brassica napus) با ژن 5 ...
  • _ کهریزی.دانیال، 1384، انتقال ساختار دست‌ورزی شده آنزیم EPSPS به ...
  • محمدعلی تجریشی، مرجان، 86 3 1 بررسی نسل (Ta)دوم گیاهان ...
  • Iserning, R, Glyphosate, Pesticide News, 2004, 64, 20-21. ...
  • Murtaza, F. Alibahai, M and Willim, C.Stallings, Clowsing down On ...
  • Kahrizi , D.. Salmanian, A.H., Afshari, A.and Mousavi, A.2007, Simultaneous ...
  • Kahrizi , D., Salmanian, A.H., Afshari A., Mousavi, A., Moeini, ...
  • Kahrizi .D.and Salmanian, A.H.2008, Substitution of Ala183 in aroA product ...
  • نمایش کامل مراجع