بررسی تأثیر تلقیح بذر نخود (Cicer arientinum L) رقم 482 ILC با باکتری ریزوچک پی سوپر پلاس و کاربرد سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 951

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NSASD02_362

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1390

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر تلقیح بذر نخود (Cicer arientinum L.)- رقم 482 ILC با مایه تلقیح ریزوچک پی سوپر پلاس و کاربرد سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود، آزمایش مزرعهای به صورت کرتهای یک بار خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد 60 و 90 ، 1388 انجام شد. کرتهای اصلی شامل سه سطح کود نیتروژن خالص شامل 0 - ارسنجان در سال زراعی 89 کیلوگرم در هکتار از منبع اوره و کرتهای فرعی شامل تلقیح و عدم تلقیح مایه ریزوچک پی سوپر پلاس بود. نتایج این آزمایش نشان داد که مصرف 90 کیلوگرم کود نیتروژن با تاثیر مثبت بر کلیه صفات، باعث تولید عملکرد دانه بیشترگردید. هرچند در تعدادی از صفات بین سطح 60 و 90 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. اثرات متقابل مقادیر مصرف کود نیتروژن و مایه تلقیح ریزوچک پی سوپر پلاس نیز بر اغلب صفات مورد بررسی در این مطالعه معنی دار بود. به طوریکه در برخی از این صفات مصرف 60 کیلوگرم کود نیتروژن و مصرف این مایه تلقیح با مصرف 90 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن و عدم تلقیح این مایه تلقیح برابر بود. اثرات کاربرد مایه تلقیح ریزو چک پی سوپر پلاس نیز بر روی تمام صفات مورد بررسی در این مطالعه تاثیر داشته و باعث افزایش این صفات گردید. بنابراین مصرف این مایه تلقیح که در زمان کاشت براحتی با بذر مخلوط می شود، می تواند روش مناسبی درافزایش صفات کمی و کیفی نسبت به روشهایی مانند محلول پاشی کود اوره یا استفاده بیشتر در مقدار و دفعات مصرف این کود باشد. در مجموع، به نظر میرسد که مصرف 60 کیلوگرم کود نیتروژن در هکتار همراه با مصرف مایه تلقیح ریزوچک پی سوپرپلاس ترکیب بهینهای برای حصول به عملکرد بالا در نخود در شرایط مشابه با این تحقیق باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

داریوش خلیلوند

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

محمدجواد روستا

مرکز ملی تحقیقات شوری یزد

عبداله بحرانی

استادیار دانشگاه رامهرمز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -Albayrak, S., C.S. Sevimay and O. Tongel. 2006. Effects of ...
  • - Elhadi, E.A. and E.A.E. Elsheikh. 1999. Effect of rhizobium ...
  • - Karasu, A. M. Oz, and R. Dogan. 2009. The ...
  • - Kessel, C.V. and C. Hartely. 2000. Agricultural management of ...
  • -Mayer, J. F. Buegear, E.S. Jensen, and M. Schioter. 2002. ...
  • - Mahmood, A. and Athar, M. 2008. Cross inoculation studies: ...
  • -Pala , M. and Mazid, A. 1992. on- farm assessmemt ...
  • - Rupela, O.P. and M. Saxena. 1989. Nodulation and nitrogen ...
  • _ Sayeed Akhtar, M., and Siddiqui Zaki, A. 2008. Biocontrol ...
  • _ Sivaramaiah, N. Malik, D.K. and Sindhu, S.S. 2007. Improvement ...
  • نمایش کامل مراجع