چالش حقوقی اجرای کنوانسیون نایروبی در ایران: بررسی پدیده ی اعراض مالکان کشتی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,043

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NSMI18_068

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

کنوانسیون نایروبی در خصوص مسئولیت انتقال و جمع آوری لاشه ی کشتی های مغروق چند سالی است که در ایران لازم الاجرا شده است اما از لحاظ حقوقی مسئله ای مهمی، حل نشده باقی مانده است مطابق این کنوانسیون، مالکان کشتی مسئول جابجایی و انتقال کشتی های مغروق شناخته شده و لازم است پرداخت هزینه های ناشی ا زآن را تضمین کنند. این امر گرچه ظاهرا اطمینان خاطری ایجاد می کند که هیچ گونه انتقال کشتی مغروق و پرداخت هزین ههای آن با مشکلی مواجه نخواهد شد. اما در واقع راه گریزی از مسئولیت در چارچوب نظام حقوقی ما متصور است مالکان قادرند از طریق ادعای اعراض از مال اعلام دارند به علت عدم مالکیت مسئول پرداخت هزینه های انتقال نیستند این ابهام حقوقی هم دشواری های زیادی برای دادگاه ها ایجاد کرده و از طرف دیگر هم ما ار از طریق اهداف کنوانسیون بازداشته است به منظور بررسی موضوع ابتدا نگاه حقوق بین الملل و راه حل کنوانسیون مطرح شده از طریق تشریح چارچوب نظام حقوقی حاکم در ایران تفسیری برای حل مناقضه ارائه خواهد شد.

نویسندگان

جواد فروغی فر

دانشجوی دکتری حقوقی کیفری و جرم شناسی و مشاور سابق حقوقی اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان و شرکت ملی نفت کش ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فیوضی، رضا، مسئله لاشه کشتی های غرق شده در دریای ...
  • Kepplerus Katarina _ 2010, The importance of solving legal problem ...
  • Abandonmcnt of sunken ship under wreck Act, 1964 , Wash. ...
  • نمایش کامل مراجع