بررسی نقش کیفیتی زیبا سازی محیط در توسعه صنعت توریسم وگردشگری

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 661

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NTA01_475

تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1393

چکیده مقاله:

گردشگری به مفهوم امروزی آن سابقه ای به قدمت انقلاب صنعتی دارد که روند رو به تزاید آن ازآغاز تا اکنون در قرن بیست و یکم همراه با انقلاب اطلاعات مباحث بسیاری را پیرامون خود شکل داده است. گردشگری در سال های پس از جنگ جهانی دوم رشد زیاد و پایداری را در حدود 2 درصد نشان می دهد.که خود وابسته به رشد اقتصادی دراز مدت، رشد زمان اوقات فراغت و سطح درآمد همراه با توسعه تکنولوژی بخصوص در زمینه حمل و نقل درطی این سال ها می باشد. با عنایت به جایگاه رفیع و رو به رشد گردشگری در بازار جهانی و نقش مؤثر آن در بروز تحولات مثبت ساختاری و کارکردیدر ممالک عقب مانده و در حال توسعه، لازم است با تکیه بر تنوع چشم اندازی های طبیعی و غنای موجود در میراث های مادی و معنوی هزاران ساله ایران، در راستای توسعه صنعت مذکور، به گونه ای گام برداریم که با حذف یا تعدیل بازخوردهای منفی و احتمالی، سهم واقعی کشورمان را در عرصه رقابت های جهانی به دست آوریم. لذا برنامه ریزی صحیح توسعه صنعت گردشگری در صورت اعمال رویکردی مکانی- فضایی، می تواند عامل مؤثری درسرعت بخشی در نیل به اهداف توسعه پایدار و متوازن کشورمان باشد، چراکه به باور بسیاری از اندیشمندان و مصلحان جهانی، اهداف مورد انتظار در اینصنعت، به مراتب از منافع صرف اقتصادی یا اجتماعی فراتر است و مستلزم یک جهت گیری عام و فرابخشی است. لایه بندی فضا، تعیین اوزان عمل کردی و مکانیابی علمی کانون های گردشگری، برای سرمایه گذاری و اجرای پروژه های عمرانی، ازجمله رویکرد های ضروری در فرایند نیل به توسعه پایدار و متوازن است. بر این مبنا، در مقاله پیش رو، با استعانت از دیدگاه ساختاری _ کارکردی از روش های اسنادی و مطالعه موردی بر اساس منابع موجود استفاده شده است

نویسندگان

نوا خلیل پورکلاهی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد، دانشکده هنر و معماری واحد شبستر، ایران.

میرسعید موسوی

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گروه معماری و شهرسازی واحد تبریز، ایران.

فریدون ناهیدی آذر

هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گروه معماری و شهرسازی واحد شبستر، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • باهر، حسین، 1388؛ دگراندیشی پیرامون گردشگری(1 یرانگردی وجهانگردی) ...
  • پاپلی یزدی و سقایی، گردشگری مفهوم و ماهیت، تهران، انتشارات ...
  • تقوایی و غفاری، 1389، برنامه ریزی فضایی در توسعه صنعت ...
  • سرور، هوشنگ، 1386؛ ماهنامه ی پژوهشی - آموزشی اطلاع رسانی ...
  • سازمان ایرانگردی و جهانگردی، گزارش ورود مسافران به استان ارومیه، ...
  • زنده دل، حسن، 1377؛ مجموعه راهنمای جامع جهانگردی؛ ایرانگردان ...
  • نکویی صدری، بهرام، مبانی زمین گردشگری با تاکید بر ایران؛ ...
  • نمایش کامل مراجع