بررسی تاثیر اسید آسکوربیک و کود های بیولوژیک بر برخی از صفات فیزیولوژیک گیاه دارویی ریحان.Ocimum basilicum L در شرایط تنش رطوبتی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 570

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NTCONF03_078

تاریخ نمایه سازی: 25 شهریور 1398

چکیده مقاله:

بررسی تاثیر اسید آسکوربیک و کود های بیولوژیک و بر برخی از صفات فیزیولوژیک گیاه دارویی ریحان Ocimum basilicum L. در شرایط تنش رطوبتی این تحقیق در سال زراعی 1396 در روستای قمصر واقع در شهرستان شهرری به مدت سال زراعی انجام شد. آزمایش به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا شد. در این آزمایش: آبیاری به عنوان عامل اصلی در سه سطح شامل: دور آبیاری بر اساس 100˛70˛40 میلی متر تبخیر از سطح تشتک تبخیر کلاس A و کود زیستی شامل باکتری محرک رشد (آزوسپریلیوم) و قارچ مایکوریزا در چهار سطح شامل: الف) عدم مصرف ب) بذر مال باکتری محرک رشد (آزوسپریلیوم) ج) مصرف قارچ مایکوریزا به صورت بذر مال د) کاربرد توام باکتری محرک رشد آزوسپریلیوم به همراه قارچ مایکوریزا به صورت بذر مال و اسید آسکوربیک در دو سطح محلول پاشی شامل الف) عدم کاربرد اسید آسکوربیک و ب) کاربرد اسید آسکوربیک (دو روز پس از اعمال تیمار آبیاری) به صورت فاکتوریل به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد.. نتایج مقایسه میانگین اثر متقابل سه گانه بر نشت یونی و کلروفیل a+b در سطح %1 معنی دار گردید. بیشترین میزان کلروفیل بوته ریحان از تیمار آبیاری 40 میلیمتر تبخیر و استفاده توام از کود های بیولوژیک و محلول پاشی اسید آسکربیک با میانگین 11,97 میلی گرم در گرم و زن نمونه حاصل گردید.

نویسندگان

محسن حمیدی

گروه زراعت، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین

حمیدرضا توحیدی مقدم

گروه زراعت، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین

محمد نصری

گروه زراعت، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین

پورنگ کسرایی

گروه زراعت، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین