افزایش بازیابی آب در تیکنرها با اصلاح چاهک خوراک دهی سازگار با تیکنرهای نسل جدید مطالعه موردی: تیکنرهای مس-مولیبدن مجتمع مس سرچشمه

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 716

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NWWCE01_124

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1396

چکیده مقاله:

در سطح جهانی حدود یک چهارم آب مصرفی در صنایع مورد استفاده قرار میگیرد. بیشتر صنایع از آب به عنوان یک ورودی اساسی در فرآیند تولید بهره میگیرند. کمبود آب تاثیر مستقیمی بر عمر معادن و فعالیت های معدنی دارد، از این رو برای افزایش بازدهی معادن مخصوصا در مناطقخشک، استفاده حداکثری از آب و بازیابی حداکثری آن امری حیاتی میباشد. در مجتمع مس سرچشمه حدود % 58 آب مورد استفاده کارخانه آببازیافتی می باشد که سرریز تیکنرها عمدهی آن را تشکیل می دهد. یکی از مشکلات موجود در استفاده از آب برگشتی وجود مواد جامد معلق در آن می باشد که عامل آن وجود کف در سطح تیکنر می باشدکه باعث ایجاد مشکلاتی از جمله گرفتگی لولهها و کاهش عملکرد فلوتاسیون مواد میشود. در این تحقیق روشی برای جلوگیری از انتشار کف در سطح تیکنر مس-مولیبدن تغلیظ 2 مجتمع مس سرچشمه پیشنهاد و اجرا گردید. در اینروش ابتدا چاهک خوراک دهی تیکنر از نوع معمولی به چاهک خوراکدهی نسل جدید از نوع پرهای تغییر یافت و سپس روی آن دوشهای کف شکن نصب گردید. مجموعهی این تغییرات باعث افزایش 7 درصدی بازیابی آب و کاهش 63 درصدی کدورت آب سرریز تیکنر گردید.

نویسندگان

فرهاد ملحم

دانشجوی کارشناسی ارشد فراوری مواد معدنی-دانشگاه شهید باهنر، کرمان

غلامعباس پارساپور

استادیار فرآوری مواد، گروه مهندسی معدن، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان،

حمیدرضا منتظری

کارشناس ارشد فرآوری مواد معدنی، مرکز تحقیقات فرآوری مواد کاشیگر

احسان ارغوانی

سرپرست کارخانه تغلیظ 2 مجتمع مس سرچشمه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :