بررسی ارتباط اضطراب پنهان و آشکار قبل ازآزمون در دانشجویان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 679

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PCEC01_143

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

اختلالات اضطرابی رایج ترین بیماریهای روانى در سطح جامعه اند این اختلالات در 15 تا 20 درصد از بیماران کلینیک های طبی دیده می شوند( 1). اضطراب که به عنوان احساس ذهنى ناراحتى ، احساس بیم یا ترس پیش رس تعریف مى شود، مى تواند حالتى از یک بیمارى روانى اولیه یا به عنوان بخشى از یک بیمارى اولیه طبى باشد. اختلال اضطرابى همچنین مى تواند در غیاب یک علت قابل تشخیص طبى با علایم جسمى تظاهر کند ( 1 ) . اضطراب حالتی نامطبوع همراه با انتظارینامطمین از رخداد موضوعی زیان آور است ، به عبارت دیگر به تجربه ترسى مبهم بدون ارتباط با خطرى فورى است با خطرى که از درون وى را تهدید مى نماید . گاهی اضطراب موقعیتی درزمان مصاحبه ، امتحان ، اعمال جراحی و نظایر آن ایجاد می شود ( 2) . تجربیاتی که با افراد مضطرب و طبیعی در مورد یادگیری به دست آمده نشان میدهد اضطراب در یادگیری اخلال مى نماید و افراد مضطرب خطاهای بیشتری مرتکب میگردند ( 3) . علل فرهنگی شامل نگرانی از امتحانات واضطراب از روند یادگیری از علل ایجاد کننده اضطراب هستند . از نشانه های ذهنی آن شامل عدم تمرکز فکری ، ضعف در ادراک، ناتوانی در تخیل و ضعف حافظه است که سبب کاهش سطح نمرات امتحانی میگردد ( 1) . فیپس ( 1994 ) معتقد است اضطراب شدید در امر یادگیری تداخل ایجاد کرده و حتی درک یک عمل جراحی ساده را نیز غیر ممکن می سازد اضطراب در اقشار مختلف ممکن است رخ دهد . وجود اضطراب در سطوح مختلف داراى اثرات متفاوتى خواهد بود.اضطراب خفیف براى زندگانى لازم است در حالیکه اضطراب شدید مخرب زندگى خواهد بود . احمدنژاد ( 1377 ) نیز در مطالعه اش سطوح مختلفی از اضطراب را در دانشجویان گزارش می کند ( 4)در مورد اضطراب فرضیه عمودى وجود ندارند . اضطراب خود را بصورت یک پدیده پیچیده با درجات مختلف خفیف تا شدید نشان مى دهد که فراگیرى را دچار مشکل مى سازد و عواملى مانند امتحانات ، تهیه مقالات ، تجربیات بالینى مى توانند براى دانشجویان پرستارى اضطراب ایجاد نمایند(5) . با آگاهی از ارتباط اضطراب آشکار و پنهان می توان راهکارهای مفیدی برای کاهش آنها ارایه داد تا ضمن داشتن آموزش بهتر از یادگیری و به یاد آوردن بهتر مطالب آموزشی و در نهایت نتایج آ؛زمونی موفق تر بهره گرفت .

نویسندگان

نسرین گله دار

کارشناس ارشد آموزش پرستاری-عضو هیات علمی دانشکده پیراپزشکی -مربی

طاهره جوادی

هیات علمی دانشکده پیراپزشکی- دانشگاه علوم پزشکی لرستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • هاریسون. 1376. اصول طب داخلی روانپزشکی. (ترجمه:منصورمیرزایی وکارن آراکلیان). تهران ...
  • حاجی آقاجانی، سعید . اسدی نوقانی، احمدعلی (1378) . روانپرستاری ...
  • فیپس و دیگران (1378). پرستاری در جراحی _ (مترجمین : ...
  • احمدنژاد، سرور (1378) .بررسی تاثیر آموزش تن آرامی بر سطح ...
  • آزاد، حسین . (1372). آسیب شناسی روانی . تهران : ...
  • اشکانی، حمید (1374).بررسی مشکلات بهداشت روانی دانشجویان شیراز.طب وتزکیه، شماره7 ...
  • مجموعه خلاصه مقالات همایش تحقیقات علوم پزشکی در اسلام (1379) ...
  • گله دار، نسرین (1382) . بررسی تاثیر آوای قرآن بر ...
  • Heaman D, the Quieting Res pons(QR):A modadity for Reducltion of ...
  • Peretti PO _ ."Changes in galvanic skin resposponesc as affected ...
  • Rickert VI& etal .40 Adulescents and colposcopy : the use ...
  • نمایش کامل مراجع