سال انتشار: ۱۳۸۴
محل انتشار: چهارمین همایش ملی دانشجویی مهندسی نفت
کد COI مقاله: PENSC04_005
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۷۴۷.۶۱ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۶ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
صدورگواهی چاپی نمایه سازی | مشاهده گواهی مقاله |
دریافت گواهی PDF مقاله |
گزارش خرابی مقاله |
سایر مقالات این مجموعه
متن کامل این مقاله دارای ۶ صفحه در فرمت PDF قابل خریداری است. شما می توانید از طریق بخش روبرو فایل PDF این مقاله را با پرداخت اینترنتی ۳۰,۰۰۰ ریال بلافاصله دریافت فرمایید
قبل از اقدام به دریافت یا خرید مقاله، حتما به فرمت مقاله و تعداد صفحات مقاله دقت کامل را مبذول فرمایید.
علاوه بر خرید تک مقاله، می توانید با عضویت در سیویلیکا مقالات را به صورت اعتباری دریافت و ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر برای دریافت مقالات بپردازید. اعضای سیویلیکا می توانند صفحات تخصصی شخصی روی این مجموعه ایجاد نمایند.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
قبل از اقدام به دریافت یا خرید مقاله، حتما به فرمت مقاله و تعداد صفحات مقاله دقت کامل را مبذول فرمایید.
علاوه بر خرید تک مقاله، می توانید با عضویت در سیویلیکا مقالات را به صورت اعتباری دریافت و ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر برای دریافت مقالات بپردازید. اعضای سیویلیکا می توانند صفحات تخصصی شخصی روی این مجموعه ایجاد نمایند.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای ۶ صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی میزان عدم اطمینان موجود در روشهای AVO برای پیش بینی محل سلالات مختلف نفتی موجود در مخزن ماسه سنگی غار، میدان نفتی ا بوذر در شمال غرب خلیج فارس
مهدی اصغرزاده - شرکت نفت فلات قارهچکیده مقاله:
استفاده از روشهای کمی در تفسیر داده های لرزه ای به جای تنها کاربرد کیفی این نوع اطلاعات در مراحل اکتشاف تا تولید مخازن نفتی، به مرور زمان جای خود را در صنعت بالادستی نفت، پیدا کرده است. یکی از مهمترین این روشهای کمی، کار با داده های لرزه ای پیش از انبارش (CDP Gathers) می باشد. یکی از مهمترین روشهای کاربرد این نوع از داده های لرزه ای، بررسی نحوه تغییر ضرایب بازتابی لایه های زمین با تغییر زاویه موج فرودی بر هر یک از لایه هاست (AVO, Amplitude Versus Offset). اگر بتوان اطلاعات پیش از انبارش لرزه ای را به گونه ای تحت پردازش قرار داد که تمامی اثرات مزاحم بر دامنه به جز انهایی که ناشی از تغییرات خواص کشسانی یک لایه بازتابنده است ح ذف شوند، می توان از این اطلاعات در جهت اسخراج خواص مخزنی استفاه نمود. در این بررسی چگونی کاربرد این روش در جداسازی مرز سیالات نفتی موجود در یکی از مخازن شمالغرب خلیج فارس شرح داده خواهد شد. اگرچه این مطالعه بر داده های لرزه ای 3 بعدی یک مخزن نفتی شناخته شده انجام می گردد، با داشتن اطلاعات چاههای موجود در این مخزن می توان معیاری برای سنجش توانایی این روش در ردیابی هیدروکربن داشت و بدین ترتیب نتایج حاصل را کنترل نمود. در ابتدا جهت کسب ایده ای از چگونگی تغییر دامنه امواج لرزه ای بازتابیده از سطح افق مخزنی، اطلاعات موجود در یک چاه به کار گرفته شد تا رفتار AVO مخزن مشخص گردد (Forward Modeling). با کسب اطلاع از آ«چه منحنیهای AVO نشان می دادند، قادر گشتیم تا مخزن را در یکی از طبقه بندیهای موجود مخازن هیدروکربوری که بر اساس ضریب بازتاتی تهیه گردیده است، قرار دهیم. سپس با آگاهی از ویژگی های AVO بدست آمده از قسمت اول، بهترین نشانگر ، (Attribute) برای به نقشه درآوردن محل سیالات مختلف مخزنی انتخاب گردید. در قسمت بعدی این مطالعه، با اعمال نتایج حاصل از قسمت پیشین بر داده های لرزه ای میدان نفتی مورد بررسی، میزان صحت این نتایج در عمل آزمایش گردید، (AVO Analysis). محل هیدروکربن بدست آمده با به کارگیری داده های انبارش نشده لرزه ای به خوبی با نقشه های هیدروکربن حاصل از چاههای موجود در منطقه مطابقت داشته و م رزهای بدست آمده در توافق کامل با یکدیگر بودند. بدین ترتیب صحت این روش در این مخزن نفتی تأئید گردید. سرانجام با انجام شبیه سازی مونته ارلو در استخراج تمامی حالات ممکن برای اندازه اتربیوتهای AVO و به کارگیری تئوری Bayes در بدست آوردن احتمالات شرطی، میزان دقت این روش در ردیابی هیدروکربن محاسبه گردید.کلیدواژهها:
مدلسازی مستقیم، نشانگر لرزه ای، تغییر دامنه با دورافتادگی، جایگذاری سیالات مخزنیکد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-PENSC04-PENSC04_005.html
کد COI مقاله: PENSC04_005
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اصغرزاده, مهدی، ۱۳۸۴، بررسی میزان عدم اطمینان موجود در روشهای AVO برای پیش بینی محل سلالات مختلف نفتی موجود در مخزن ماسه سنگی غار، میدان نفتی ا بوذر در شمال غرب خلیج فارس، چهارمین همایش ملی دانشجویی مهندسی نفت، اهواز، دانشگاه صنعت نفت، https://www.civilica.com/Paper-PENSC04-PENSC04_005.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (اصغرزاده, مهدی، ۱۳۸۴)
برای بار دوم به بعد: (اصغرزاده، ۱۳۸۴)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- ارزیابی مبلمان شهری در کلانشهر مشهد با تأکید بر پیاده رو (مطالعه تطبیقی بین خیابان احمد آباد و خیابان امام رضا (ع))
- استفاده از روش بهینه سازی قابل تطبیق بر پایه ی مدل Kriging Surrogate برای کاهش میزان اعوجاج در قطعات تزریق پلاستیک
- بررسی کاربردهای نانوتکنولوژی در برداشت ثالثیه از مخازن نفتی
- شبکه های مجازی و جوانان علل گرایش جوانان به شبکه های اجتماعی در فضای مجازی
- بررسی توان اکتیو، توان راکتیو ، ضریب توان و انرژی الکتریکی در محیط های هارمونیکی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مقایسه اقتصادی احداث واحد مبرد R431a با ظرفیت های 56 و 112 تن در روز
- مطالعه حجم مولی فزونی وتغییرات آنتالپی مولی بافشار در دما وکسر مولی ثابت برای مخلوط های دو جزیی شاملn-بوتیل استات + 1-هگزانول
- بررسی آزمایشگاهی اثرماده افزودنی کربوکسیل متیل سلولز برتشکیل هیدرات گازطبیعی
- بررسی آزمایشگاهی اثرچندماده افزودنی dra برتشکیل هیدرات گازطبیعی
- مطالعه و اندازه گیری اندازه گیری حجم مولی فزونی V Em در سیستم دو جزیی شامل اتیل فرمات و 1 -پنتانول در محدوده ی دمایی K293.15 الی323.15K
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.