مبانی فلسفی رویکردتلفیقی دربرنامه ی درسی درتحول آموزش و پرورش

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,182

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESI04_047

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393

چکیده مقاله:

در راهکارهای 5-11و21-9سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بر رویکرد تلفیقی و نیز برنامه محوری به جای کتاب محوری تاکید شده است. این تاکیدنوعی از برنامه ی درسی را طلب می کند که با آن چه در شرایط حاضر در مدارس جاری است متفاوت می باشد. در این راهکار ها موضوع درسی مشخصیمحور فعالیت آموزشی قرار نمی گیرد بلکه موضوعات مختلف با هم آمیخته شوند. این رویکرد متاثر از فلسفه های عرفانی- ایدالیستی و پرگماتیسم است کهتلفیق برنامه باعث وحدت در تجربه و از طرف دیگر تجربه را نتیجه ی حل مساله می دانند و آموزش و پرورش را بازسازی تجربه. بررسی میزان دلایل ومستنداتی که از این دیدگاه حمایت می کند می تواند به دست اندر کاران تصمیم گیری کلان کشور کمک کند تا بر اساس داده های گسترده تری به این رویکرد تربیتی بپردازند. رویکرد تلفیقی در برنامه ی درسی از یک طرف مبتنی بر دیدگاه عرفا و ایدالیست ها است که جهان را کلیتی واحد و یگانه می دانند. درک این کلیت و یگانگی لازمه یک شناخت صحیح از جهان به ظاهر متنوع است. برای درک این یگانگی لازم است که از تجزیه موضوعات و آموزش انها به صورت مجزا اجتناب شود. پیشنهاد روش هایی چون بازی برای تربیت کودکان توسط فروبل در همین راستا است. روش موثرتری که می تواند به تحقق تلفیق در برنامهدرسی کمک کند توسط فیلسوفان پرگماتیسم روش حل مساله مطرح شده است. دیویی مطرح می کند که تنها روش تدریس که به تجربه و تربیت منتهی می شود روش حل مساله است. یادگیرنده برای پاسخ به یک مساله ممکن است ناگزیر باشد از موضوعات مختلف کمک بگیرد و به این منظور ابتدا به آموختن آنها بپردازد. در روش حل مساله یادگیرنده با انگیزه و فعال ظاهر می شود زیرا مساله برای او مهم و حیاتی است و ضرورت هر ماده ی درسی مرتبط با مساله را نیز می داند. علاوه بر این وحدت شخصیت و وحدت نظری مورد تاکید است زیرا فرد را از اندیشه های جزیره ای و گاه متناقض و رفتار های ناهمگون با سایر ابعاد شخصیت خارج می کند.

نویسندگان

یحیی کاظمی

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان

فاطمه میر شکاری

دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

سمیه زرگر

دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

حسن جهانتیغ

دانشجویان کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ابراهیم اه-عیسی(1383)فلسفه تربیت تهران:دانشگاه پیام نور. ...
  • شعاری نژاد- علی اکبر(1377)فلسفه آموزش وپرورش تهران:امیرکبیر. ...
  • امیرهوشمند- فتح له(1343)فلسفه آموزش وپرورش قران:انتشارات سازمان تربیت معلم وتحقیقات ...
  • فیلیپ بی.اسمیت(1370)فلسفه آموزش وپرورش، مترجم :سعیدبهشتی تهران:انتشارات آستان قدس رضوی. ...
  • شیعتمداری، علی.(1383 _ صول و فلسفه تعلیم تربیت.تهران:انتشارات امیر کبیر ...
  • گوتگ، جرالد ال.(1388).ترجمه محمدجعفر پاک سرشت.مکاتب فلسفی و آراء تربیتی.تهران:سمت ...
  • شیعتمداری، علی.(1364).فلسفه - مسائل فلسفی- مکتبهای فلسفی-مبانی علوم.انتشارات واحد فوق ...
  • سیف، علی کبر.(1380).روانشناسی پرورشی.تهران:آگاه ...
  • نمایش کامل مراجع