تلفیق اصالت هستی صدرایی با هستی گرایی معاصر: مبنای اهداف آموزش و پرورش

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,849

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESI04_049

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1393

چکیده مقاله:

تدوین هدف های آموزش و پرورش مبنایی ترین وظیفه ای است که متاثر از فلسفه است. ترسیم این اهداف بر اساس دیدگاه های بزرگ تربیتی به دست اندر کاران تدوین چشم انداز های تربیتی کمک می کند تا بر اساس داده های بیشتری به تصمیم گیری بپردازند. دو دیدگاهی که یکی فلسفه ی شرق و دیگریفلسفه غرب را به شدت متاثر کرده است دیدگاه اصالت هستی ملاصدرا و دیدگاه هستی گرایی/ اگزیستانسیالیسم است. این دو دیدگاه هر چند حوزه های متفاوتیاز فلسفه را محل نظریه پردازی قرار داده اند اما ترکیب این دو می توند دیدگاه مکملی را شکل دهد. در دیدگاه اگزیستانسیالیزم انسانی که به انتخاب مسئولانه دست زده باشد و از این طریق به تحقق خود رسیده باشد هستی دار است. از طرف دیگر در اصالت هستی ملاصدرا معتقدند که هستی اصیل است که با ترکیب این دو می توان به این قضیه رسید که انسان انتخاب گر هستی دار و اصیل است. این جمله میتواند مورد توافق هر دو مکتب باشد. همچنین در نظریه اصالت هستی ملاصدرا انسان هستی دار از هستی خدا که مجمع هستی هاست بهره ی بیشتری برده است. دردیدگاه هستی گرایی معاصر انتخاب خود فرد به صورت مسئولانه و آگاهانه را منشا هستی داری می دانند. بنابر این می توان به این قضیه ی ترکیبی دست یافت که انسان با انتخاب های برخاسته از ذات خود به سمت بروز هستی خود یعنی خداوند، گام برداشته است. بر این اساس اهداف آموزش و پرورش باید متوجه انسانی انتخاب گر بر مبنای ذات خود باشد تا به تحقق خودی اصیل نایل آید. به تبع این هدف بنیادین لازم است در تدوین سایر اهداف و محتوای درسی و حتی سازمان آموزش و پرورش انتخابگری دانش آموزان مد نظر قرار گیرد. در این راستا در سند تحول آموزش و پرورش راهبرد کلان 2 و راهکار 2-2 متوجه انتخابگری دانش آموزان است اما راهکار های2-3و2-4و3-5و2-6 متوجه برنامه ریزی از خارج فرد می باشند که لازم است در این جهت تعدیل شوند. یعنی نقش فردی هر دانش آموز در این سازمان دهی و برنامه ریزی و هدف گذاریها مشخص و پررنگ شود

نویسندگان

یحیی کاظمی

استادیار گروه آموزش و پرورش دانشگاه سیستان و بلوچستان

مریم غنی ظاهر

دانشجوی کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شریعتمداری، علی، 1389، اصول و فلسفه تعلیم و تربیت _ ...
  • شعاری نژاد، علی اکبر، 1386، فلسفه آموزش و پرورش، چاپ ...
  • راداکریشان، ستروپالی _ ترجمه یوسفیان، جواد، 1367، تاریخ فلسفه شرق ...
  • وینچ، کریستوفر؛ جینجل _ جان ؛ ترجمه تبلاغت و سید ...
  • منبع : فرد، مهدی، 1384 بررسی هستی شناسی در فلسفه ...
  • م‌:برسی نظرات ملاصدرا وهگل د مورد هستی ونیستی، محمد حسین ...
  • منبع : تیوای، محمد علی، 1389 ملاصدرا و نظریه مثل، ...
  • منبع : کریان، رضا ؛ قاسمی، حسین ؛ محمد رضائی، ...
  • منبع : فرقانی، محمد کاظم، 1385، مسائل فلسفه ی اسلامی ...
  • نمایش کامل مراجع