مبانی فلسفی برنامه درسی تجربه شده

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 663

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PESSH01_052

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1394

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر با هدف بررسی مهمترین مهارتهای زندگی مورد نیاز دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی از دیدگاه دانش آموزان و دبیران انجام پذیرفته است ، به این منظور با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای با نظر کارشناسان تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش ، 6 شهر ، یاسوج و گچساران از طبقه بزرگ و برخوردار ، دنا و باشت از طبقه متوسط و غیر برخوردار ، لنده و مارگون از طبقه کوچک و محروم استان کهگیل ویه و بویراحمد انتخاب گردید ، سپس از هر شهر، مرکز پیش دانشگاهی دخترانه و پسرانه روزانه - دولتی انتخاب شد . کل آزمودنی های دختر و پسر 639 نفر و دبیران مرد و زن 113 نفر بود که ابزارهای تهیه شده در دو جنس دختر و پسر، دبیران زن و مرد توزیع و اجرا گردید . یافته های تحقیق حاضر با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی ، درصد ، میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی ، آزمون u به منظور مقایسه نظرات دو گروه دانش آموزان و دبیران و آزمون کروسکال والیس جهت مقایسه اولویت بندی مهارتها از نظر دانش آموزان در سه رشته تحصیلی ، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج بدست آمده نشان داد که : -1 مهارتهای خودآگاهی ، حل مسأله ، ابراز وجود (ارتباط مؤثر) ، روابط بین فردی ، مهارت حرفه ای و کارآفرینی ، تصمیم گیری ، استفاده از تکنولوژی اطلاعات ، 5 اولویت اول و مهمترین مهارت ها از نظر دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی می باشند . -2 مهارتهای خودآگاهی ، شهروند مسئول بودن ، تصمیم گیری ، تفکر خلاق ، نحوه صحیح مطالعه و یادگیری ، بالاترین رتبه و 5 اولویت اول از نظر دبیران دوره پیش دانشگاهی است

نویسندگان

زینب رحیم دشتی

گروه آموزش ابتدایی واحد شادگان دانشگاه آزاد اسلامی شادگان ایران

سمیه زارع

دانشجو دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه بندرعباس

سجاد شفیعی مطلق

کارشناسی ارشد مشاور خانواده

زهرا کریمی

مدیر مجتمع غیرانتفاعی سما الزهرا اداره آموزش و پرورش شهرستان گچساران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - فتحی واجارگاه (1384)، «کالبد شکافی برنامه درسی در ایران ...
  • - مهرمحمدی، محمود (1381). برنامه درسی: نظرگاه‌ها، رویکردها و چشم ...
  • - Eisner, E. (1993). The educational imagination: On the design ...
  • _ Ornstein, A and Hankins, F.(1997). Curriculum, Foundations, Principles and ...
  • نمایش کامل مراجع