بررسی عوامل موثر بر سلامت روانی دانشجویان با تاکید بر شبکه های اجتماعی در دانشجویان دانشگاه پیام نور دزفول در سال تحصیلی 95، 94

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 473

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PHCONF01_141

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1396

چکیده مقاله:

سلامت روانی تابعی از عوامل مختلف اجتماعی و فرهنگی است و دانشجو پس از ورود به دانشگاه با محیط جدیدی روبرو می شود که با زندگی قبلی او و محیط اجتماعی گذشته اش متفاوت می باشد و در طی دوران تحصیل نیز با مسایل و مشکلات عدیده ای روبرو خواهد گشت که هذ کدام می تواند به سلامت روانی او خدشه وارد کند. هدف این پژوهش بررسی میزان سلامت روانی در بین دانشجویان با تاکید بر شبکه های اجتماعی دانشجویان که فرضیات آن از تیوری های مختلف سلامت روانی و نظریه های شبکه اجتماعی و سرمایه اجتماعی استخراج و مورد آژمون قرار گرفته اند. روش بررسی، تلفیقی از روش کتابخانه ای و میدانی است. در بررسی میدانی 383 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور دزفول در سال 95-94 با استفاده از پرسشنامه سلامت روانی و پرسشنامه محقق ساخته به روش نونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب مورد مطالعه قرار گرفتند. سلامت روانی دانشجویان به صورت توزیع تقریبا نرمال و در حد متوسط به دست آمده است. بین شبکه های اجتماعی منابع حمایت اجتماعی شبکه ها، ارتباط شبکه ای و پایگاه اقتصادی اجتماعی دانشجو با میزان سلامت روانی ارتباط معنی دار آماری به اثبات رسید و در تحلیل رگرسیونی متغیرهای وارد شده در مدل توانسته اند در حدود 27 درصد تغییرات واریانس متغیر سلامت روانی دانشجویان را تبیین کنند که قوی ترین پیش بینی کننده، متغیر ارتباط شبکه ای بوده است. سلامت روانی دانشجویان به عنوان سازه ای اجتماعی از کمیت و کیفیت حضور فعالیت در شبکه های اجتماعی تاثیر می پذیرد.

نویسندگان

غلامرضا موذن مهر

مدرس مدعون پیام نور دزفول

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ Adrian, A. (2008), "No One Knows You Are a ...
  • _ Bartle, _ esigning Virtual Worlds, London: Routledge. ...
  • _ Bell, D. (2001), An Introduction to Cyberspace, London: Rutledge. ...
  • _ Bell, D.; Kennedy, B. (2000), The Cybercultures Reader, London: ...
  • _ Boyd, D. M, & Ellison, N. B. (2007), "Social ...
  • _ Pempek, T., & et al. (2009), "College students' social ...
  • _ Praprotnik, T. (2004), _ to Understand Identity in Anonymous, ...
  • :Katz, S.; Marshal, B. (2006), "New Sex for Old: Life ...
  • نمایش کامل مراجع